Οι δυο γυναίκες που «καίγονται», εφόσον ηττηθεί η Φώφη Γεννηματά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Οι οιωνοί είναι… συννεφιασμένοι για τη Φώφη Γεννηματά, καθώς οι προβλέψεις επιμένουν ότι θα ηττηθεί στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, και θα αποχωρήσει στη συνέχεια από την κεντρική πολιτική σκηνή.

 

Μαζί με τη Φώφη Γεννηματά «καίγονται» και δυο γυναίκες που η ίδια ανέδειξε στην πρώτη γραμμή, τόσο στη Βουλή όσο και στον κομματικό μηχανισμό. Για αμφότερες υπάρχουν έντονα εσωκομματικά βέλη, που εστιάζουν στην προχωρημένη προβολή τους από τα ΜΜΕ, ως συνέπεια σχετικής «γραμμής» της ηγεσίας, αλλά και μοιραίο ρόλο σε κρίσιμες αποφάσεις της Φώφης Γεννηματά για ζητήματα της κεντρικής ΄πολιτικής, που όπως αποδεικνύεται στοίχισαν πολιτικά στην απερχόμενη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

 

Αρκετοί σημειώνουν με νόημα τον παρασκηνιακό ρόλο των δυο στελεχών στο να πάρει η Φώφη Γεννηματά «επιθετική» θέση στο ζήτημα της Συνεπιμέλειας, με αποτέλεσμα να βάλει απέναντί τους μπαμπάδες που διεκδικούσαν το δικαίωμα να βλέπουν τα παιδιά τους, οι οποίοι κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη εκλογική δύναμη συνιστούν.

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής