Οι δημοσκοπήσεις… ψιθυρίζουν στον Τραμπ τη στρατηγική ενόψει 2024

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Μόνο για αφελή δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Εύκολα λοιπόν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αναφορικά με το τι θα επιλέξει να κάνει στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουινίπιακ, δείχνει ότι το 60% της αμερικανικής κοινωνίας δεν θα ήθελε να ξαναδεί τον Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιο για την Προεδρία των ΗΠΑ. Ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, που ως αφετηρία ανάλυσης δυσκολεύει τους χειρισμούς του πρώην ενοίκου του Λευκού Οίκου, στην προσπάθειά του να ξανακερδίσει το Οβάλ Γραφείο.

Αντίθετα, στην ίδια δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται ότι οι Αμερικανοί, και κυρίως η κοινωνική βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δεν θα είχαν πρόβλημα να στηρίξουν έναν “τραμπικό” υποψήφιο, δηλαδή κάποιον που θα είχε στηρίξει ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτή είναι και η ουσιαστική στόχευση του Ντόναλντ Τραμπ. Να επηρεάσει καθοριστικά την επιλογή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ώστε το 2024 να βρεθεί απέναντι στο δίδυμο Μπάιντεν-Χάρις ή… κάποιον άλλο Δημοκρατικό, ένας υποψήφιος της δικής του επιρροής.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής