• 16 Ιανουαρίου, 2021

Οι δημοσκοπήσεις… συνεχίζουν να μην είναι με το μέρος του Νετανιάχου

 Οι δημοσκοπήσεις… συνεχίζουν να μην είναι με το μέρος του Νετανιάχου

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Το κλίμα που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα στο Ισραήλ, μας… υποψιάζει ότι οι εκλογές της 23ης Μαρτίου, η τέταρτη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα σε δυο χρόνια, θα είναι οι πλέον δύσκολες των πολλών τελευταίων ετών για τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η διάσπαση του Λικούντ, με τον Γκιντεόν Σαάρ να… σαρώνει στις δημοσκοπήσεις, με το κόμμα Νέα Ελπίδα, το οποίο ίδρυσε, σε συνδυασμό με το βαρύ κλίμα για τον “Μπίμπι”, λόγω της φθοράς από την πολυετή παραμονή του στην εξουσία, και τις κατηγορίες περί διαφθοράς που… κουβαλάει μαζί του, προδικάζουν αλλαγή σελίδας για το πολιτικό σκηνικό στο Τελ Αβίβ.

Τις σχετικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν το Λικούντ τα συγκεντρώνει 27 έδρες στην επόμενη Κνεσέτ, το κόμμα του Γκιντεόν Σαάρ 17, το Γιαμίνα 14 και το Γες Ατίντ 13. Η Κοινή Λίστα κομμάτων του Κέντρου βρίσκεται στις 10 έδρες, ενώ το νέο κόμμα “Οι Ισραηλινοί”, του δημάρχου του Τελ Αβίβ Ρον Χουλντάι, μόλις 5 έδρες.

Με βάση την παραπάνω… διασπορά εδρών, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα μπορούσαν να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς εκείνον και το Λικούντ.

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...