Ο Τραμπ σε ρητορική… λαϊκισμού

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Με τον Ρεπουμπλικανό Κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ στο πλευρό του, ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφτηκε τα σύνορα με το Μεξικό, για να επιβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει στη ρητορική του… λαϊκισμού, προκειμένου να επιφέρει καίρια πλήγματα στην πολιτική της διακυβέρνησης Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος διαισθάνεται ότι το μεταναστευτικό αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της διακυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις, και φροντίζει να… φορτίζει το κλίμα, μερικές ημέρες μετά την πρόσφατη, αντίστοιχη επίσκεψη της Αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στα σύνορα.

Φυσικά, ο Τραμπ εξαπέλυσε μύδρους κατά του σημερινού Οβάλ Γραφείου, και την ίδια στιγμή φούντωσε και πάλι τη συζήτηση για νέα υποψηφιότητά του για την Προεδρία των ΗΠΑ, στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Μέχρι τότε ωστόσο, βασικός πολιτικός στόχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι οι Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022. Αν εκεί, το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν καταφέρει να ανακτήσει τον έλεγχο του Κογκρέσου, με την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, το πολιτικό πλαίσιο θα δυσκολεύσει σε πληθυντικό βαθμό για τον Τζο Μπάιντεν.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής