Ο Θεοδωρικάκος «δείχνει» την ανάγκη να μην χαθεί ο μεσαίος χώρος

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Ο «στρατηγός» της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 2016, Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωρίζει καλά ότι, ενδεχόμενη ρωγμή στη «γοητεία» του σημερινού Πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας στον μεσαίο χώρο, μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, αναφορικά με την αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στο προσεχές μέλλον.

 

Φυσικά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται εκτός κάδρου για τη συγκεκριμένη κοινωνική και εκλογική δεξαμενή, επειδή ωστόσο οι ψηφοφόροι του μεσαίου χώρου διαθέτουν διαφορετική κουλτούρα και αισθητική, από τη στείρα άρνηση, ως εκλογική συμπεριφορά, απογοητεύονται από συμπεριφορές και δημόσιο λόγο που παραπέμπουν στα άκρα και τις ακρότητες, όπως συνήθιζε να προειδοποιεί ο Κώστας Καραμανλής, την εποχή της πολιτικής ηγεμονίας του.

 

Έχει σημασία λοιπόν το μήνυμα για… φρένο στον εθνικό διχασμό, που έστειλε πρόσφατα ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η κοινωνία κουράστηκε από τις υστερικές αντιπαραθέσεις πολιτικών και δημοσιογράφων… χούλιγκαν, και αυτό είναι κάτι που ένας έμπειρος εκλογολόγος σαν τον Τάκη Θεοδωρικάκο, το καταλαβαίνει εύκολα.

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής