Ο πρώτος που φτάνει στην “ανοσία της αγέλης”. Εκείνος τον οποίο χλεύαζαν οι υπόλοιποι…

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Η εξέλιξη είναι ταιριαστή και αρκούντως ικανοποιητική. Ο πρώτος ηγέτης που οδηγεί τη χώρα του στην επίτευξη “ανοσίας της αγέλης” απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, να είναι εκείνος τον οποίο χλεύαζαν οι υπόλοιποι. Οι… δήθεν σοβαροί και ικανοί.

Η Μεγάλη Βρετανία του Μπόρις Τζόνσον… κουνάει μαντίλι στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, τις Ηνωμένες Πολιτείες του νωχελικού Μπάιντεν και του συνωμοσιολόγου Τραμπ, στο Ισραήλ του ανεπαρκούς Μπένετ και του ξεδοντιασμένου Νετανιάχου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και ο πρωθυπουργός του, χλευάστηκαν και δέχτηκαν κριτική, σχεδόν από το ξεκίνημα της πανδημίας. Και όμως, ο “κλόουν”, όπως ήταν το παρατσούκλι του σημερινού ενοίκου της Ντάουνινγκ Στριτ στα χρόνια της δημοσιογραφίας, αποδείχτηκε ο πιο αποτελεσματικός από όλους. Πραγματιστής και ρεαλιστής.

“Doer”… όπως θα έλεγαν οι φλεγματικοί Βρετανοί. Φυσικά με το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που συκοφάντησαν βάναυσα οι πρωταγωνιστές. Και χάρη σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με θρυλικά, πλέον, χαρακτηριστικά.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής