Ο Πομπέο… χτίζει στρατό για να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο το 2024

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Ο… εκλεκτός του βαθέως κράτους και “τοποτηρητής” του συστήματος στη διακυβέρνηση Τραμπ, δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του για το 2024. Ο Μάικ Πομπέο επιθυμεί να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ, και να έχει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για να… εκδιώξει από τον Λευκό Οίκο το δίδυμο του Τζο Μπάιντεν με την Κάμαλα Χάρις, και για να το πετύχει, δρομολογεί στρατηγικό σχέδιο.

Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην επικεφαλής της CIA… χτίζει στρατό, εξασφαλίζοντας οικονομική υποστήριξη σε στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα διεκδικήσουν αξιώματα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022.

Ο ίδιος τονίζει ότι, στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, οι Ρεπουμπλικανοί πρέπει να ανακτήσουν τον έλεγχο και των δυο Σωμάτων του Κογκρέσου, ώστε να αφαιρέσουν από τον Τζο Μπάιντεν τη νομοθετική πρωτοβουλία, και να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα.

Και ποντάρει ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιλέξει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος το 2024, αλλά να προσφέρει την υποστήριξή του σε κάποιον ο οποίος θα είναι αποδεκτός από τον τραμπισμό. Όπως… ο ίδιος, δηλαδή.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής