Ο Νετανιάχου κατονόμασε τους “κηδεμόνες” του Μπένετ

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Η ανοιχτή συγκέντρωση υποστηρικτών του, που οργάνωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τα είχε όλα. Απειλές κατά των πολιτικών αντιπάλων του, από το πλήθος, κυρίως όμως επαναβεβαίωση του… πείσματος του “Μπίμπι” να μην το βάλει κάτω, και να συνεχίσει τη μάχη για την ανατροπή της κυβέρνησης Μπένετ.

Ο πρώην και μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ γνωρίζει ότι οι συνθήκες των επόμενων εκλογών θα τον ευνοούν. Η συμμετοχή δεξιών κομμάτων στην πολύχρωμη κυβέρνηση συνεργασίας, υπό τον Ναφτάλι Μπένετ και τον Γαϊρ Λαπίντ, θα ωθήσει μέρος των ψηφοφόρων τους στην αγκαλιά του Λικούντ.

Γι’ αυτό και θέλει να επιταχύνει τις εξελίξεις. Γι’ αυτό και φροντίζει να απαξιώνει διαρκώς τον διάδοχό του στην πρωθυπουργία και πάλαι ποτέ προστατευόμενό του, περιγράφοντάς τον ως “μαριονέτα”.

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, “κηδεμόνες” του Ναφτάλι Μπένετ είναι οι Γιαϊρ Λαπίντ, Μπένι Γκαντζ και Άμπι Λίμπερμαν, άφησε δηλαδή εκτός τον άλλο ηγέτη κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση, Γκιντεόν Σαάρ.

Ο λόγος, μάλλον προφανής. Ο Σαάρ ήταν ο τελευταίος που αποχώρισε προεκλογικά από το Λικούντ και ίδρυσε το δικό του κόμμα, τη “Νέα Ελπίδα”, και ο Νετανιάχου δεν θέλει να γκρεμίσει τις γέφυρες.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής