Ο Μεϊμαράκης διαγράφει τη διαδρομή του, όσο παραμένει άφωνος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Στα κόμματα, ο ηττημένος των αρχαιρεσιών, ακόμα και όταν δεν δρα ως πόλος συσπείρωσης απέναντι στον νικητή, παραμένει οιονεί εκπρόσωπος ενός τμήματος της κομματικής βάσης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αν και δεν έκανε δύσκολη τη ζωή του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την αναμέτρησή τους το 2016 -ορισμένοι ισχυρίζονται ότι δεν την έκανε ούτε στην αναμέτρηση-, παραμένει εκφραστής όσων τον θεωρούσαν κατάλληλο για πρόεδρο της ΝΔ.

Ακόμα και μετά την ανταλλαγή της επιρροής του με μια θέση ευρωβουλευτή, δίκην τιμητικής αποστρατείας.

Κινούμενος έκτοτε στον άξονα Στρασβούργο – Βρυξέλλες, ως επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχει ένα πλεονέκτημα: Την καθαρή εικόνα για τη διολίσθηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εκτίμηση του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος, των ΜΜΕ και εν τέλει των πολιτών της Ευρώπης.

Οι αποκαλύψεις για τις παρακολούθησες κορύφωσαν την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα του Μητσοτάκη το κράτος Δίκαιου βρίσκεται σε υποχώρηση.

Ο συνεχιζόμενος βομβαρδισμός δημοσιευμάτων στα διεθνή ΜΜΕ θα πρέπει να τον κάνουν να αισθάνεται άβολα, ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που κατηγορείται για παραβιάσεις του Συντάγματος και των ευρωπαϊκών αξιών, με παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων.

Εξίσου άβολο είναι να ανακαλεί στη μνήμη του ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είχε στήσει, δια του πατρός και της κόρης του, μηχανισμό παρακολούθησης ακόμα και στελεχών της ΝΔ με πρώτο τον Μιλτιάδη Έβερτ.

Προφανώς καθόλου ευχάριστη δεν είναι και η ανάμνηση ότι στις πρώτες κάλπες για την ηγεσία, κάποιος οργάνωσε δολιοφθορά για να τις ακυρώσει υπέρ του Μητσοτάκη όπως αποδείχθηκε.

Αν όλα αυτά έχουν διαγραφεί από τον κύκλο των πραγμάτων που ευαισθητοποιούν τον παλιό γραμματέα της ΝΔ, επίλεκτο στέλεχος του Καραμανλισμού, τότε οι 160.000 Νεοδημοκράτες που τον ψήφισαν το 2016, έκαναν λάθος.

Έχοντας, ως ευρωβουλευτής, ελευθερία λόγου περισσότερο από άλλους κορυφαίους, διαγράφει τη διαδρομή του όσο παρακολουθεί άφωνος την καταστροφή της ΝΔ και τον διασυρμό της χώρας.

Όσο δεν σπεύδει να εκφράσει τα αισθήματα όσων τον είχαν εμπιστευθεί στην κούρσα για την αρχηγία, αλλά και για την Ευρωβουλή, εκπίπτει στα μάτια τους.

Με τους κοριούς ο Μητσοτάκης και η κομπανία του, χρεώνουν στο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απεχθείς δραστηριότητες, που το εκθέτουν στην Ευρώπη ως μόρφωμα κατ’ εικόνα και ομοίωση του Ορμπανισμού.

Δεν ξέρουμε τι θα κάνουν επ’ αυτού ο Καραμανλής και ο Σαμαράς, πρώην αρχηγοί και πρώην πρωθυπουργοί.

Ο Μεϊμαράκης, όμως, έπρεπε ήδη να έχει μιλήσει, επειδή έχει πιο πρόσφατη «εντολή» της κομματικής βάσης και από τους δύο.

Η υποχρέωση να τιμήσει το κόμμα του αυξάνεται, αν ληφθεί υπόψη ότι από τα χέρια του παραδόθηκε στον ασύδοτο Νεομητσοτακισμό.

Best Of

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του...

Κικίλιας: Η χρονιά ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου

Στο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιείται, προκειμένου η Ελλάδα να...

Χατζηδάκης: Ο κ. Τσίπρας βουλιάζει στο τέλμα της αναξιοπιστίας του

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε...

Τσίπρας: Η εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για διπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Διαλύοντας ένα ιστορικό κόμμα μέσα σε μερικές εβδομάδες

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Όλοι το υποψιαζόμασταν, εκείνη όμως ξεπέρασε κάθε...

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του...

Το Πάμε Στοίχημα μοίρασε περισσότερα από 87 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη τον Σεπτέμβριο

  Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Κικίλιας: Η χρονιά ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου

Στο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιείται, προκειμένου η Ελλάδα να...

1000+1 νικητές κερδίζουν από 1.000 ευρώ στο νέο ΣΚΡΑΤΣ «Χίλιες και μία Τύχες»

Σκανάρεις μέσα από OPAP Store App και μία εντυπωσιακή...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαλύοντας ένα ιστορικό κόμμα μέσα σε μερικές εβδομάδες

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Όλοι το υποψιαζόμασταν, εκείνη όμως ξεπέρασε κάθε αρνητική προσδοκία. Στη σκιά και του Συνεδρίου των Τόρις, η Λιζ Τρας έχει καταφέρει ήδη...

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα   Αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς, η Ευρωπαϊκή...

Το Πάμε Στοίχημα μοίρασε περισσότερα από 87 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη τον Σεπτέμβριο

  Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Σεπτέμβριο του 2022 οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 87 εκατομμύρια...