Ο Μπάιντεν… το διασκεδάζει. Όσο κρατήσει

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Ο Τζο Μπάιντεν… το διασκεδάζει. Με δημόσιες παρεμβάσεις, με ομιλίες σε συγκεντρώσεις υποστηρικτών του, με συνεντεύξεις Τύπου, με αναρτήσεις στα social media. Ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει το αυτονόητο. Απολαμβάνει τη στιγμή. Το… χάδι της Ιστορίας και της συγκυρίας, που τον έφεραν στο Οβάλ Γραφείο, μετά από πολλές δεκαετίες στην Ουάσινγκτον.

Ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη των επόμενων γενεών του Δημοκρατικού Κόμματος, στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα και στη συνέχεια στη μάχη απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, με τη σιωπηλή… υπόσχεση ότι θα είναι Πρόεδρος μιας θητείας.

Ότι το 2024, θα παραμερίσει για τις γενιές που ακολουθούν. Με τον ίδιο να λειτουργεί ως γέφυρα. Είτε για την Κάμαλα Χάρις, είτε για τον Πιτ Μπούτετζετζ, είτε για κάποιον άλλο. Γι’ αυτό και δεν έχει άγχος καθημερινότητας στη διαχείριση της μεγαλύτερης υπερδύναμης του πλανήτη.

Είναι άλλωστε αρκετά έμπειρος για να…. υποψιάζεται ότι, στο τέλος μπορεί οι συνθήκες να τον διευκολύνουν για μια δεύτερη θητεία.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής