Ο Μπάιντεν θα συνεχίσει να “δικάζει” τον Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η δεύτερη απαλλαγή του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, προσέφερε στον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ πολιτικό οξυγόνο και ανανέωσε τη σχέση του με τους… ακραίους υποστηρικτές του, στα μάτια των οποίων είναι “θύμα” και “διωκόμενος”.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει την ευκαιρία να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να προχωρήσει στη… θεραπεία των πληγών που έχουν ανοίξει όλα αυτά τα χρόνια στην αμερικανική κοινωνία, τα πρώτα μηνύματα από τον Λευκό Οίκο ωστόσο, κάθε άλλο παρά προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν.

Ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, με τις δηλώσεις του μετά τη δεύτερη απαλλαγή Τραμπ, έσπευσε να επισημάνει ότι ο προκάτοχός του είναι “ένοχος”, στη συνείδηση της κοινωνίας, αλλά ακόμη και των Ρεπουμπλικανών που τον αθώωσαν για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών. Και ότι η Δημοκρατία θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και να προστατεύεται από τέτοιες απειλές.

Το επιτελείο Μπάιντεν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου θα συνεχίσει να “δικάζει” τον προκάτοχό του, ώστε να θυμίσει στους Αμερικανούς τις άσχημες στιγμές της Προεδρίας του και την ίδια στιγμή να δημιουργεί εσωκομματικά προβλήματα στους Ρεπουμπλικανούς.

Για… εθνική ενότητα και θεραπεία των πληγών που έχουν ανοίξει, ούτε λόγος. Μόνο που ο Τζο Μπάιντεν εξελέγη πρωτίστως ως “θεραπευτής”. Ουσιαστικά λοιπόν, υπονομεύει και… καταργεί τον εαυτό του.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος