Ο… αναπόφευκτος “απαγωγέας” του κόμματος του Αβραάμ Λίνκολν

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Το αχρείαστο κερασάκι στην τούρτα του αδιεξόδου για τον Ντόναλντ Τραμπ, ήρθε με τη δικαστική απόφαση για τις φορολογικές δηλώσεις του, τις οποίες ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου έκρυβε… με πάθος, επί σειρά ετών.

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει διαρρεύσει εδώ και μέρες ότι θα μιλήσει την επόμενη εβδομάδα στη Φλόριντα, σε εκδήλωση της Επιτροπής Πολιτικής Δράσης των Ρεπουμπλικανών, πρακτικά στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Η πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να έχει λόγο και να επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών τα επόμενα χρόνια και για τις πολιτικές μάχες του μέλλοντος, είναι γνωστή και πολλάκις καταγεγραμμένη. Αυτή τη φορά ωστόσο, ο Τραμπ φαίνεται αποφασισμένος να κάνει ένα βήμα παραπάνω, και να δηλώσει ότι είναι ο… αναπόφευκτος υποψήφιος του κόμματος για την Προεδρία των ΗΠΑ, στις εκλογές του 2024.

Η… λογική λέει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα φτάσει ως το τέλος, αλλά με αφορμή την… απειλή να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, θα τους κρατάει “ομήρους” τα επόμενα χρόνια, αναγκάζοντάς τους να τον υπερασπίζονται στα πιθανά μπλεξίματά του με τη Δικαιοσύνη.

Ο… αναπόφευκτος “απαγωγέας” του κόμματος του Αβραάμ Λίνκολν. Χωρίς αυτονόητο αντίπαλο για να τον παραμερίσει εύκολα.

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος