• Δεκέμβριος 6, 2019

Novartis… για όλα τα γούστα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος… και οι υπόλοιποι

 Novartis… για όλα τα γούστα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος… και οι υπόλοιποι


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Στο… στοίχημα να το έπαιζε κανείς, κάπως έτσι θα τα φανταζόταν. Η Δικαιοσύνη εξέδωσε ένα ισορροπημένο “δια ταύτα” στο σκάνδαλο Novartis… για όλα τα γούστα. Και για τους “διώκτες” και για τους “διωκόμενους”, καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν πτυχές της σκανδαλώδους υπόθεσης για να πιαστούν και να επιχειρηματολογήσουν, η μια σε βάρος της άλλης.
Η κυβέρνηση είχε επενδύσει πολλά, σε ένα σκάνδαλο με δέκα πολιτικούς εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων δυο πρώην πρωθυπουργούς. Η αντιπολίτευση μιλούσε για σκευωρία.
Η Δικαιοσύνη έβαλε στο αρχείο την υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λυκουρέντζο. Παραμένουν ανοιχτές οι έρευνες για Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι… θα κλείσουν και αυτές.
Και… στη σέντρα βγαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, με “ενδείξεις περί παθητικής δωροδοκίας”, με αποτέλεσμα να ζητείται η άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.
Δηλαδή… 1-9 το σκορ. Με την κοινή γνώμη να ενισχύει την αποστροφή της για τα κοινά, για τους χειρισμούς του πολιτικού συστήματος και την αδυναμία των δικαστικών αρχών να φτάσουν σε ένα ουσιαστικό δια ταύτα.
 
 
 

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...