Νίκος Ανδρουλάκης: Η χώρα χρειάζεται όραμα

«Πιστεύω ότι οι πολίτες θα επιλέξουν την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία. Θεωρώ ότι μπορώ να τα υπηρετήσω και θα είμαι μια ισχυρή επιλογή, η οποία μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη στις επόμενες εκλογές», τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη του στο βραδινό δελτίο του Αντ1 και τη Ρίτσα Μπιτζόγλη.
Την ανάγκη ύπαρξης ενός κόμματος – λύσης στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής, περιέγραψε ο κ. Ανδρουλάκης, περιγράφοντας μια εποχή πολλαπλών κρίσεων. «Είχαμε την οικονομική, την πανδημική, την προσφυγική, τη γεωπολιτική κρίση. Τα κόμματα δεν είναι προετοιμασμένα να απαντούν με ετοιμότητα στις κρίσεις αυτές. Δεν είναι έτοιμα, δεν έχουν προγράμματα, δεν έχουν στελεχιακό δυναμικό με επάρκεια», εκτίμησε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Υπάρχει μια κοινή αγωνία, να υπάρξει μια παράταξη προοδευτική, ρεαλιστική, που να δώσει μια πραγματική ελπίδα. Έχει κουραστεί ο ελληνικός λαός από τα πολλά λόγια με λίγες πράξεις», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης. «Φιλοδοξία μου είναι να προσφέρω ένα τέτοιο κόμμα το οποίο να είναι μια λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα, μια λύση προοπτικής, και όχι στασιμότητας και διαχείρισης. Ο κ. Μητσοτάκης λέει “είμαι καλύτερος διαχειριστής από τον Τσίπρα, στηρίξτε με”», πρόσθεσε. «Η χώρα χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό, ένα μακροπρόθεσμο όραμα για να έχει μια ανταγωνιστική παραγωγική βάση, ισχυρό κοινωνικό κράτος και ανθεκτικότητα σε πολλαπλές κρίσεις. Δε νομίζω ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα ιδιαίτερα η κυβέρνηση και η μείζονα αντιπολίτευση, μπορούν να το προσφέρουν», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Ζήτησε ακόμη να συζητήσουν οι υποψήφιοι βάσει του σχεδιασμού τους για την επόμενη μέρα. «Ποια πρέπει να είναι η Ελλάδα τα επόμενα 10 χρόνια. Ποια πρέπει να είναι η Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση, την πανδημία, πώς θά’ναι μια ανθεκτική χώρα. Μια χώρα που περιμένει 70 δισ. από την ΕΕ, 40 δισ. το ΕΣΠΑ και 30 δισ. το Ταμείο Ανάκαμψης. Η ΝΔ έχει κάνει και το Ταμείο Ανάκαμψης να είναι μια μορφή ΕΣΠΑ και δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο προσανατολισμός», τόνισε. «Τι θα κάνουμε με τον πρωτογενή τομέα, με τη μεταποίηση, πώς θα συνδέσουμε αυτούς τους τομείς με τον τουρισμό, τι θα κάνουμε με την ενέργεια. Καλπάζει το φυσικό αέριο και η ΝΔ το κάνει σχεδόν μόνιμο μεταβατικό καύσιμο. Θεωρώ κρίσιμο σαν σοσιαλδημοκράτης, τον εκδημοκρατισμό της παραγωγής των ΑΠΕ. Αντί να έχουμε μόνο μεγάλα πάρκα, να μπορούν εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν φωτοβολταϊκά στις στέγες, ενεργειακές κοινότητες ώστε να πέσει το κόστος παραγωγής». Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «αυτά είναι πολιτικές που γίνονται αλλού και όχι στην Ελλάδα γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τις επενδύσεις από τα πάνω, ενώ πρέπει να κάνουμε πολλές από τα κάτω, ιδιαίτερα σε τομείς του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως η ψηφιακή σύγκλιση και η αλλαγή του ενεργειακού μείγματος, για μια πιο πράσινη, οικολογική πολιτική».
Κλείνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών: «Βλέπω ότι θα είμαι στο δεύτερο γύρο και ότι θα μου δώσει τη δυνατότητα ο κόσμος της παράταξης μας να ηγηθώ της προσπάθειας και να φέρω μια καλύτερη μέρα. Αυτό θα είναι η αρχή, δεν είναι μια κομματική προσπάθεια, είναι μια εθνική προσπάθεια για καλύτερες μέρες».

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το μοντέλο μιας “κυβέρνησης Ζολώτα” το… 2023

Του Νίκου Φυλάγγελου   Η ιστορική μνήμη μπορεί πολλές φορές να...

Τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, που όλοι… ξορκίζουν

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Δυο συνεντεύξεις μέσα σε ελάχιστες ώρες, του...

Λευτέρης Κουσούλης: Δεν υπάρχει στην Ελλάδα “βαθύ κράτος”

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: Το Βήμα   Τις τελευταίες ημέρες, μετά...

Οι (κυνικοί) εκμεταλλευτές μιας… ζαλισμένης Δύσης

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Υποτίθεται ότι η Δύση επικράτησε στη διαδρομή...

Όταν δεν καταλαβαίνεις. Επειδή δεν θέλεις, ή επειδή… δεν μπορείς

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Αμετανόητος και επομένως αδιόρθωτος. Στη συνέντευξη που...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το μοντέλο μιας “κυβέρνησης Ζολώτα” το… 2023

Του Νίκου Φυλάγγελου   Η ιστορική μνήμη μπορεί πολλές φορές να λειτουργήσει λειτουργικά για το τρέχον παρόν, να εξηγήσει, ίσως και να προβλέψει το μέλλον. Στο νέο...

Τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, που όλοι… ξορκίζουν

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Δυο συνεντεύξεις μέσα σε ελάχιστες ώρες, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, ήρθαν να βάλουν μεγαλύτερη φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, την...

Λευτέρης Κουσούλης: Δεν υπάρχει στην Ελλάδα “βαθύ κράτος”

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: Το Βήμα   Τις τελευταίες ημέρες, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, εισέβαλε στον δημόσιο λόγο μια έννοια: βαθύ κράτος. Από κυβερνητικά χείλη...