Να ξέρεις πότε… γίνεσαι βάρος. Και να αποχωρείς

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Τι άλλο θέλει η Νάνσι Πελόζι από τη ζωή μας; Όχι απαραίτητα από τη δική μας, αλλά μετά βεβαιότητας από τη ζωή των Αμερικανών πολιτών.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, φούντωσε εκ νέου η συζήτηση για την προοπτική να διεκδικήσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εκ νέου το αξίωμα που κατέχει σήμερα, στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022.

Στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος περισσεύουν πλέον οι φωνές για την αναγκαιότητα να… παραμερίσει η Νάνσι Πελόζι, μετά από πολυετή θητεία στην ηγεσία των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τόσο ως πλειοψηφία όσο και ως μειοψηφία.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, στη μάχη του 2022, οι Ρεπουμπλικανοί θα βρεθούν σε καλύτερη αφετηρία για να αλώσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αν τα καταφέρουν, πιθανότατα το ρεύμα που θα έχει διαμορφωθεί, θα τους οδηγήσει στο να ανακτήσουν τον έλεγχο και της Γερουσίας.

Κάτι τέτοιο θα συνεπάγεται ότι, με αμφότερα τα Σώματα του Κογκρέσου υπό τον έλεγχό του, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα μπορεί να κάνει… αφόρητη τη ζωή του διδύμου Μπάιντεν-Χάρις στη διετία που θα απομένει μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Και επομένως, να διεκδικήσει τότε την… ανακατάληψη και του Λευκού Οίκου. Γι’ αυτό και μια αποχώρηση της Νάνσι Πελόζι, ώστε να κάνει χώρο για την επόμενη γενιά, θα μπορούσε να… χαλάσει το παραπάνω σενάριο.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος