Να κάνουμε… την προσευχή μας να μην πάθει τίποτα ο Ερντογάν

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Οι… επιπόλαιοι χαριτωμένοι που σεργιανίζουν στην Ελλάδα, σε πολιτικό και μιντιακό επίπεδο, και προσεγγίζουν σύνθετα δεδομένα με την ανεξήγητη αυτοπεποίθηση του ερασιτέχνη, εστιάζουν στο θέμα της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν.

Στο αν… πέθανε ή όχι, στο… πότε πεθαίνει, στο πόσο άσχημη και επιβαρυμένη είναι η κατάσταση της υγείας του Τούρκου Προέδρου. Η καινούρια παράμετρος εντάσσεται στο ευρύτερο σκηνικό… ονείρωξης, με αρκετά ΜΜΕ να παρουσιάζουν τους πολλούς τελευταίους μήνες μια στρεβλωτική εικόνα για την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν, περίπου ως… εξορισμένους στο βουνό, την ώρα φυσικά που η γειτονική χώρα εξακολουθεί να… κάνει παιχνίδι, φυσικά και εις βάρος μας, φυσικά και εξαιτίας της ανοχής των μεγάλων δυνάμεων της εποχής μας.

Με την περίπτωση Ερντογάν βεβαίως, καλό θα ήταν να κάνουμε… την προσευχή μας, να μην πάθει τίποτα. Να μην υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στην Τουρκία, λόγω προβλημάτων υγείας. Γιατί, οι επίδοξοι διάδοχοί του, κεμαλιστές και μη, από τον χώρο της αντιπολίτευσης, θα είναι πολύ χειρότεροι για εμάς.

Θα είναι… βολικοί και πρόθυμοι για τη Δύση. Περισσότερο από τον Ερντογάν, που… παίζει ταυτόχρονα και με τη Ρωσία και με την Κίνα. Και εφόσον θα είναι βολικοί και πρόθυμοι, η Δύση θα τους βοηθήσει και θα τους στηρίξει. Εις βάρος μας, φυσικά…

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος