Ν. Ελευθερόγλου: Παραδοσιακά οι φασίστες μισούσαν την Κεντροδεξιά

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

 

Από αυτήν τη γωνία γράφαμε όταν όλοι πανηγύριζαν για το ότι η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής, και όταν καταδικάστηκε η ηγετική της ομάδα ως «εγκληματική οργάνωση», ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με την ιστορία αυτή. Πρώτον, διότι οι λόγοι που γεννούν τον φασισμό παραμένουν ζωντανοί και, δεύτερον, γιατί οι πολιτικές δυνάμεις δεν είχαν πραγματικά πάρει το μήνυμα.

Η καθεμία ερμήνευε με τον δικό της τρόπο τα παραπάνω, χωρίς να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το αφήγημα ότι η ΝΔ «φλερτάρει» με την Ακροδεξιά και η ΝΔ το αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τη Χρυσή Αυγή και ότι καθυστερούσε τη δίκη της για άγνωστους σε μένα λόγους.

Παράλληλα είχαμε κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου, για το περίεργο μείγμα που δημιουργείται με αφορμή το… κίνημα των αντιεμβολιαστών.

Ότι δηλαδή Ακροδεξιά, αγανακτισμένοι και αντιεμβολιαστές δημιουργούν ένα επικίνδυνο για τη δημοκρατία κίνημα, που ως συνεκτικό κρίκο έχει την παραμυθία των αντισυστημικών.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τόπους και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα τα ποσοστά των ανθρώπων που δεν έχουν κάνει εμβόλιο είναι αρκετά πιο υψηλά από τον μέσο όρο της υπόλοιπης χώρας.

Δεν θα απέκλεια ότι πλέον η Ακροδεξιά δεν θα βγαίνει μπροστά με τις αποκρουστικές και επικίνδυνες ιδέες της, αλλά μόνο με πρόσχημα τον αντιεμβολιασμό.

Έτσι, θα… ψαρεύει στα θολά νερά των ανθρώπων που δεν εμβολιάζονται εκλογική πελατεία, δημιουργώντας από την άλλη πόρτα ένα ακροδεξιό κόμμα.

Τα γράφουμε αυτά με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Σταυρούπολη, εντός κι εκτός ΕΠΑΛ.

Η κυβέρνηση και η Πολιτεία πρέπει εδώ κι τώρα να τους κόψουν τον βήχα. Και τα πολιτικά κόμματα, αντί να τσακώνονται, ας έχουν αυτήν τη φορά ενιαία στάση.

Έτσι άφησαν στο παρελθόν τη Χρυσή Αυγή να γιγαντωθεί και όταν το πήραν είδηση, έτρεχαν να προλάβουν, αλλά ήταν πλέον αργά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το… πανηγύρι που στήθηκε στη Σταυρούπολη και αλλού θα σταματήσει άμεσα.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα και για κανέναν λόγο να κλείνει τα μάτια. Και καλά την πρώτη φορά δεν γνώριζαν και έχουν ένα άλλοθι. Σήμερα δεν επιτρέπεται να μην έχουμε πάρει το μάθημά μας. Ο φασισμός πρέπει να ξεριζωθεί σε κάθε επίπεδο από την πρώτη στιγμή και με όποια μάσκα και να εμφανίζεται.

Σε αυτό δεν είναι ανεκτοί συμβιβασμοί και τα παραμύθια ότι η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης τούς «χαϊδεύουν» για να κερδίσουν μια χούφτα ψήφους. Ούτε τους χρειάζεται, ούτε τους θέλει. Παραδοσιακά οι φασίστες μισούσαν την Κεντροδεξιά και έπαιζαν άλλων παιχνίδια και όχι της συντηρητικής παράταξης.

 

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι