Ν. Ελευθερόγλου: Μια αντιπολίτευση που περιμένει στη γωνία να εκμεταλλευτεί μια τραγωδία

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς παραμένει αθεράπευτος από το σύνδρομο «Μάτι – Μάνδρα». Οι άνθρωποι που χάθηκαν σε αυτές τις καταστροφές τούς κυνηγούν σαν ερινύες.

Σε προσωπικό επίπεδο, τους κατανοώ απόλυτα. Είναι πράγματι νωπό για να ξεπεραστεί. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν και δικαίως ότι αποτέλεσε την αρχή του πολιτικού τους τέλους. Ούτε οι κωλοτούμπες, ούτε η διάσπαση με Λαφαζάνη και Βαρουφάκη, ούτε τα «ναι» στα μνημόνια δεν τους στοίχισαν τόσο πολιτικά αλλά και ηθικά.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική τους ζημιά ήταν και παραμένει μεγάλη.

Διότι όποια αντίδραση και να έχουν, πολύ εύκολα κάποιος τους αποστομώνει με το Μάτι και τη Μάνδρα. Η δικαστική έρευνα που έχει αναδείξει τις ευθύνες τους είναι ο δικός τους εφιάλτης. Το χειρότερο όλων είναι ότι γνωρίζουν την αλήθεια. Ότι ήξεραν για τους νεκρούς και συνειδητά έλεγαν ψέματα.

Για αυτό λοιπόν θέλουν ρεβάνς. Συμψηφισμό. Και είναι τραγικό να περιμένεις να πεθάνουν άνθρωποι από φωτιές για να βγεις και να πεις «τι μας λέγατε για το Μάτι, αφού και εσείς κάψατε ανθρώπους». Θέλουν να πάθει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένα Μάτι, για να μπορούν να περάσουν στην αντεπίθεση και να ξεχαστούν τα δικά τους λάθη και εγκλήματα. Και αυτό είναι το πιο τραγικό από όλα. Μια αντιπολίτευση που περιμένει στη γωνία να εκμεταλλευτεί μια τραγωδία. Αντί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην έχουμε νέο Μάτι, περιμένει για… ρεβάνς! Και όσο αυτό δεν συμβαίνει, τόσο τρελαίνεται το σύστημα της Κουμουνδούρου. Οι άνθρωποι που δεν τόλμησαν να πάνε στο Μάτι κατηγορούν τον Μητσοτάκη που πήγε στον Βαρνάβα, γιατί πήγε πρωί και όχι ώρα… ΣΥΡΙΖΑ! Τους στέρησε τη χαρά να στήσουν προβοκάτσια αγανακτισμένων. Θα λέγαμε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι, αντί να ποντάρει σε νεκρούς, θα ήταν πιο χρήσιμη αν πόνταρε στο να μην έχουμε ξανά νεκρούς. Να καταλάβει ότι δεν είναι όλα για αντιπολίτευση. Και εάν η ΝΔ ήταν αυστηρή στην κριτική της για την τραγωδία στο Μάτι, όπως πιστεύουν, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στου Βαρνάβα την ολόμαυρη ράχη.

Για αυτό, ας μη στήνουν πολιτικές προβοκάτσιες. Συμψηφισμοί με το Μάτι δεν θα γίνουν. Η ιστορία και η δικαιοσύνη έχουν καταγράψει τους υπεύθυνους. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τόσο καλύτερα θα είναι. Και για αυτούς και για τον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν θέλει πραγματικά να γίνει σοβαρή εναλλακτική πρόταση, θα πρέπει επιτέλους να διαλέξει πολιτική ταυτότητα και φυσιογνωμία με την οποία θα πορευτεί για να πείσει ξανά την κοινωνία. Διότι εάν εκτιμά ότι θα επιστρέψει με… αντάρτικα πόλεων και δασών ή μέσω πανδημίας, θα βρεθεί προ εκπλήξεως. Και εάν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να ακούσει εμάς, ας ακούσει τους συντρόφους του. Ή ακόμη καλύτερα, την κοινωνία. Που ζητά σε κάποια κορυφαία ζητήματα εθνική συνεννόηση και όχι ρεβάνς πάση θυσία…

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι