Ν. Ελευθερόγλου: Η σκληρή δοκιμασία της γενιάς μας

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

 

Μέσα σε τρεις ημέρες, ζήσαμε τα πάντα. Τη Σταύρωση, την Tαφή και την Ανάσταση. Και τα τρία γεγονότα της Χριστιανοσύνης σηματοδοτούν την πορεία του ανθρώπινου γένους στoν πλανήτη. Μια πορεία με αρκετά δάκρυα και πόνο. Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της πανδημίας, οι άνθρωποι έχουν ρίξει άφθονο δάκρυ.

Στον κόσμο αλλά και στην πατρίδα μας. Πάνω από δέκα χιλιάδες άνθρωποι, φέτος, έλειψαν από τις διαδρομές των τριών αυτών ημερών. Για κάποιες οικογένειες, το τραπέζι της Ανάστασης θα είχε απόντες. Ανθρώπους που χάθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο με τον ιό.

Ανθρώπους που δεν είναι απλώς αριθμοί σε κάποιο δελτίο ενημέρωσης, που ακούμε κάθε απόγευμα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Γι’ αυτό και κάνω και εγώ έκκληση σε όλους. Να είμαστε προσεκτικοί. Ιδιαίτερα οι «πολυμήχανοι», που βρήκαν τρόπο να αποδράσουν. Δεν είναι ώρα για να τους κουνήσουμε το δάκτυλο και να τους τιμωρήσουμε για την «πονηριά» τους. Ανθρώπινο το σφάλλειν.

Τους ζητάμε απλώς να κρατήσουν και να κρατήσουμε τα μέτρα. Να προσέχουμε διπλά. Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που χάθηκαν. Το οφείλουμε στους γιατρούς και τους νοσοκόμους. Καταλαβαίνω και τη λαχτάρα και την επιθυμία να ζήσουμε ως άνθρωποι. Να «αναστήσουμε» βρε αδελφέ, όπως κάνουμε χρόνια τώρα. Μπορούμε. Ας το πράξουμε μέσα μας και με προσοχή απέξω μας. Ο εφιάλτης, δυστυχώς, δεν έχει τελειώσει, όπως ελπίζαμε πέρυσι τέτοιες ημέρες.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Τέτοιες ημέρες θα ήταν ευκολότερο για μένα να σχολιάζω τη μεγάλη έξοδο. Τις ουρές χιλιομέτρων στα διόδια. Όπως γινόταν χρόνια τώρα. Να ζητάω να προσέχουν οι οδηγοί, για να μη θρηνήσουμε θύματα στους δρόμους. Δυστυχώς, η ζωή μας άλλαξε την ατζέντα. Αυτή την ώρα κουβαλάμε έναν άλλον σταυρό. Η πορεία προς τον Γολγοθά μάς τράβηξε πολύ. Αυτή ήταν και είναι η σκληρή δοκιμασία της γενιάς μας.

Το «Χριστός Ανέστη» ήχησε. Σε μια περίεργη για την ώρα Ανάσταση. Όχι στις δώδεκα, όπως είχαμε συνηθίσει. Όχι σε γεμάτες (έστω και για λίγο) εκκλησίες. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει τα όσα νοηματοδοτεί η Ανάσταση. Η κάθε Ανάσταση γίνεται εντός μας. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτή μόνο μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Φτάνει να θέλουμε. Γιατί η αλήθεια είναι ότι, ως μικροί θεοί, μπορούμε τα πάντα.

 

Best Of

Οι «πανελίστες» που φλερτάρουν με τις εκλογικές λίστες

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και μια δικηγόρος...

Οι αποκαλύψεις Σταϊκούρα σε Σιωμόπουλο-Γκαντώνα για τα επόμενα μέτρα της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ήταν καλεσμένος...

Χατζηδάκης: Να γίνει η Ελλάδα η θετική έκπληξη

Την ανάγκη να ενστερνιστούμε τις σύγχρονες εξελίξεις στην αγορά...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μακριά από τις ανάγκες των λαών των οποίων ηγούνται

Του Νίκου Φυλάγγελου Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν μπορείς...

Το πρόσωπο της αντίστασης των γυναικών

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς προσεκτικά όσα...

Οι Αμερικανοί δεν θα ψηφίσουν για τις αμβλώσεις, αλλά για την… τσέπη τους

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Όπως συμβαίνει σε κάθε... κανονική κοινωνία στον...

Η αποκάλυψη της “Real News” για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Του Μανώλη Κομνηνού   Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσιεύει η "Real...

«Δεύτερες σκέψεις» για την υποψηφιότητα Καμπουράκη

Του Μανώλη Κομνηνού   Η μέχρι πρότινος βέβαιη υποψηφιότητα του Δημήτρη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μακριά από τις ανάγκες των λαών των οποίων ηγούνται

Του Νίκου Φυλάγγελου Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν μπορείς να συζητάς για τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, όταν δεν περιλαμβάνονται σε αυτές η Κίνα...

Το πρόσωπο της αντίστασης των γυναικών

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών για να προβλέψει ότι η Αλεξάντρια Οκάζιο-Ορτέζ θα...

Οι Αμερικανοί δεν θα ψηφίσουν για τις αμβλώσεις, αλλά για την… τσέπη τους

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Όπως συμβαίνει σε κάθε... κανονική κοινωνία στον πλανήτη, η ψυχολογία των πολιτών δεν συνιστά ευθεία γραμμή. Επηρεάζεται από τη συγκυρία. Το ίδιο...