Μιχαηλίδου: Δεν αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας απροστάτευτο

Τους δημότες της Δραπετσώνας που διαμένουν στον καταυλισμό των κοντέινερ επισκέφτηκε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μαζί με τον Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα διαμονής των πιο ευάλωτων κατοίκων της περιοχής που για δύο δεκαετίες στεγάζονται σε επισφαλείς συνθήκες (κοντέινερ).

Στόχος της Υφυπουργού είναι να ενταχθούν στο νέο θεσμοθετημένο πλέον πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» που διασφαλίζει μεταξύ άλλων κατοικία και οικοσκευή για δύο χρόνια και ταυτόχρονα επιδοτούμενη θέση εργασίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «δεν αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας απροστάτευτο. Επισκέφτηκα σήμερα την περιοχή για να συζητήσω με τους δημότες Κερατσινίου-Δραπετσώνας τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά και στοχευμένα, όπως ακριβώς οφείλει και πράττει η Πολιτεία.

Πριν από δύο μήνες θεσμοθετήσαμε ως πάγια πολιτική του Υπουργείου μας το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», με το οποίο στηρίζουμε ενεργά την επανένταξη των αστέγων συμπολιτών μας στην κοινωνική και οικονομική ζωή παρέχοντάς τους επιδότηση ενοικίου για διάστημα 24 μηνών, καθώς και κάλυψη δαπανών για οικοσκευή και λοιπές λειτουργικές ανάγκες του νοικοκυριού, με στόχο την άμεση κάλυψη της βασικής στεγαστικής τους ανάγκης αλλά και την προετοιμασία τους για την ενεργό συμμετοχή τους στο εργασιακό και επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας.

Σχετικά με το δεύτερο αυτό σκέλος, έχουμε προβλέψει υπηρεσίες ενεργοποίησης, επαγγελματικής κατάρτισης και προώθησης στην εργασία, που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιδότηση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, καθώς και επιδότηση για τη δημιουργία επιχείρησης.

Είμαστε σε συζητήσεις με το συναρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον ΟΑΕΔ για ένταξη σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και  μοριοδότηση συμμετοχής σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και λήψης υπηρεσιών εργασιακής συμβουλευτικής, αντιστοίχως.

Ακόμα και μέσα στην πανδημία εντοπίζουμε τα μεγάλα προβλήματα και τα λύνουμε παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες που υπάρχουν».

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το ρίσκο δεύτερων εκλογών μετά τις Πανελλήνιες

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Με τη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη,...

Μανώλης Κοττάκης: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Δεν θυμάμαι πού το διάβασα,...

Αντώνης Καρακούσης: Δεν ταιριάζουν δογματικού ή συναισθηματικού τύπου προσεγγίσεις στην οικονομία

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης Πηγή: Το Βήμα   Οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών...

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το ρίσκο δεύτερων εκλογών μετά τις Πανελλήνιες

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Με τη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, όσο μπορούσε, το πολιτικό σκηνικό, σε επίπεδο... χρονοδιαγράμματος, με την...

Μανώλης Κοττάκης: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Δεν θυμάμαι πού το διάβασα, αλλά ισχύει απολύτως: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή. Πριν γίνουν δρόμος, πανό, τάση στο...

Αντώνης Καρακούσης: Δεν ταιριάζουν δογματικού ή συναισθηματικού τύπου προσεγγίσεις στην οικονομία

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης Πηγή: Το Βήμα   Οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών διδάσκονται ότι στην Οικονομία, όπως και σε όλες τις κοινωνικές επιστήμες, δεν υφίστανται αξιώματα ,ούτε δόγματα....