Μιχαηλίδου: Υψηλή προτεραιότητα η προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

“Η αναπηρική κατάσταση είναι μέρος της ανθρώπινης κατάστασης, και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα στοιχείο διαφορετικότητας που δικαιούται αναγνώριση και σεβασμό», τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στην πρώτη επιστημονική ημερίδα «Πρόσβαση Παντού», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Υπογραμμίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής, η κα. Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι η προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αποτελεί από την πρώτη στιγμή, υψηλή προτεραιότητά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Αυτό άλλωστε, επιβεβαιώνει τόσο το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο έβαλε ένα τέλος στις αποσπασματικές πολιτικές, όσο και η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, η οποία, μεταξύ άλλων, εισηγείται την ανάπτυξη και επικαιροποίηση προδιαγραφών προσβασιμότητας τόσο στο φυσικό, όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον.
Η Υφυπουργός, αναφέρθηκε και στις σημαντικές δράσεις προσβασιμότητας που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως το Πρόγραμμα, ύψους 24 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει:
• Την επιδότηση παρεμβάσεων για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε κατοικίες και χώρους εργασίας στους οποίους κατοικούν ή εργάζονται άτομα με αναπηρία.
• Την επιδότηση για παρεμβάσεις σε κτίρια όπου στεγάζονται φορείς και υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.
Παράλληλα, όπως εξήγησε, η χώρα μας προχωράει και στην ενσωμάτωσης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 882/2010 σχετικά με τις απαιτήσεις προσβασιμότητας σε προϊόντα και υπηρεσίες.
Τέλος, η κα. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Η συμπεριληπτική κοινωνία, όπου όλοι έχουν το δικαίωμα να υλοποιούν το δικό τους σχέδιο ζωής, χωρίς αποκλεισμούς και αθέμιτες διακρίσεις είναι μονόδρομος για εμάς. Γι’ αυτό το λόγο η προσβασιμότητα γίνεται προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση κάθε παρέμβασης που στοχεύει στην αναβάθμιση της ζωής των ατόμων με αναπηρία. Οι ενεργητικές κοινωνικές πολιτικές είναι απαραίτητες, αλλά για να είναι αποτελεσματικές χρειάζονται τη συμβολή και την προσπάθεια όλων μας».

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μια “κουτσή πάπια” στις Βρυξέλλες, σαν… βρεγμένη γάτα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Απολαυστικός ο φωτογράφος του περιοδικού "Politico", στην...

Από την Καϊλή, στον Λοβέρδο. Οι “εχθροί εντός των τειχών” για το ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Για (σχετικά) νέος άνθρωπος, τουλάχιστον από εκείνους...

Το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό… τη Ντόρα

Του Νίκου Φυλάγγελου   Στα πολιτικά παρασκήνια, τα σενάρια για το...

Μανώλης Κοττάκης: Το διακύβευμα της διατήρησης της εξουσίας

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Εικαστικά, η σκηνοθεσία της συνέντευξης...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μια “κουτσή πάπια” στις Βρυξέλλες, σαν… βρεγμένη γάτα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Απολαυστικός ο φωτογράφος του περιοδικού "Politico", στην αποτύπωση της άφιξης του Εμμανουέλ Μακρόν στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο...

Από την Καϊλή, στον Λοβέρδο. Οι “εχθροί εντός των τειχών” για το ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Για (σχετικά) νέος άνθρωπος, τουλάχιστον από εκείνους που ασχολούνται με την πολιτική, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιδεικνύει δραματικά αργά αντανακλαστικά. Άργησε να βγάλει στο...

Το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό… τη Ντόρα

Του Νίκου Φυλάγγελου   Στα πολιτικά παρασκήνια, τα σενάρια για το πολιτικό πρόσωπο που θα πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας του...