Μητσοτάκης: Εξάντλησα τη διάθεσή μου να είμαι συναινετικός με όσους δεν επιδιώκουν καμία συναίνεση

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης:

Στη Θεσσαλονίκη γίνονται πολλά έργα υποδομής. Είναι μια πόλη με δυναμική, η οποία προσελκύει σημαντικές ξένες επενδύσεις γιατί έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό βλέπουν εταιρείες όπως η Pfizer, η Deloitte και προσθέτουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στην πόλη.

Σε σχέση με τις ανατιμήσεις, πρέπει να αναφερθεί ότι έχουμε ήδη ενισχύσει σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα. Εκεί αποσκοπεί η μείωση των φόρων. Έχουμε στη διάθεσή μας και εργαλεία, όπως η μείωση του ΦΠΑ, ενώ ειδικά για τα ζητήματα του ρεύματος κάνουμε γενναίες παρεμβάσεις.

Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου, τη διάθεσή μου, να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και πολιτικούς χώρους που δεν επιδιώκουν καμία συναίνεση. Η συναίνεση την οποία επιδιώκω είναι με την κοινωνία, με τους πολίτες.Κάθε δυσκολία είναι για εμένα ένα έναυσμα να γίνουμε καλύτεροι.

Η πολιτική μας πρέπει να εξυπηρετεί πέρα και πάνω από όλα τους πολίτες, και αν κάπου καταγράφεται μία λογική δυσαρέσκεια οφείλουμε να την μελετήσουμε, να δούμε τι έχουμε κάνει λάθος και να βελτιωθούμε.

Στην πανδημία ο πρωτογενής τομέας έδειξε ανθετικότητα. Νέοι αγρότες χρησιμοποιούν σύγχρονα εργαλεία καινοτομίας για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, την ψηφιακή και την έξυπνη γεωργία.”.

 

 

 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι