Μια χώρα παραδομένη στο μίσος και τον διχασμό. Σε βαθιά παρακμή. Failed state…

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Failed state… Αυτή είναι η πατρίδα μας, δυστυχώς. Η Ελλάδα του 2021, σε βαθιά παρακμή, που προκαλεί θλίψη. Το φως της Δημοκρατίας, να σβήνει στον τόπο όπου γεννήθηκε. Σημειολογικό.

Μόνο αφελείς δεν περίμεναν τι θα συνέβαινε το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, στο περιθώριο μιας μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας. Σε συνθήκες κορονοϊού, με τα κρούσματα της πανδημίας να χτυπούν κόκκινο. Όπως φυσικά κόκκινο χτύπησε τις τελευταίες ημέρες η πολιτική ανευθυνότητα και η δημοσιογραφική χυδαιότητα, στη σκιά του αποκρουστικού περιστατικού της βίας.

Απόψε, κάποιοι μας θύμισαν την πάγια, εγκληματική αντίληψή τους, ότι… στη βία απαντάς με βία. Χωρίς να σταματούν μπροστά στο ενδεχόμενο να αφαιρέσουν ακόμη και τη ζωή ενός αστυνομικού.

Τίποτα καλύτερο δεν μπορείς να περιμένεις, από εκείνους που είναι μέρος και αιτία του προβλήματος. Στον δημόσιο βίο, εδώ και μια δεκαετία, επελαύνουν τα άκρα και οι ακρότητες. Που εισπνέουν οξυγόνο, καλλιεργώντας και συντηρώντας το μίσος και τον διχασμό. Με θύμα την Ελλάδα και το μέλλον μας.

 

 

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής