Μια πρωτοβουλία συνείδησης και αξιοπρέπειας. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ για τις γυναίκες

Με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ελίζα Βόζεμπεργκ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Αύξηση της βίας κατά των γυναικών, αιτίες και πολιτικές αντιμετώπισης», στο ξενοδοχείο Athens Plaza.

Ομιλήτριες ήταν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου, η Βουλευτής Α` Αθηνών, πρώην Υπουργός  και  Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα Όλγα Κεφαλογιάννη και η ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής FEMM Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) Σοφία Βαγενά και συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Η Αννίτα Δημητρίου, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στα κοινωνικά στερεότυπα που αναπαράγουν τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών και έδωσε έμφαση στην σημασία της χρήσης γλώσσας ευαισθητοποιημένης ως προς το φύλο.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εστίασε στις προκαταλήψεις που ευνοούν την έμφυλη βία, υπογράμμισε την ανάγκη χάραξης μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής πολιτικής για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και επεσήμανε τη σημασία της ενδυνάμωσης των αποτρεπτικών παραγόντων για την εκδήλωση βίας μέσα από την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ ανέδειξε τη διεθνή διάσταση του φαινομένου της έμφυλης βίας, παρουσίασε τις νομοθετικές εξελίξεις στο χώρο της ΕΕ και τόνισε την ανάγκη ενθάρρυνσης και στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας. Αναφέρθηκε επίσης στην έγκριση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της νομοθετικής Έκθεσης που υπέβαλε με θέμα το  φαινόμενο της έμφυλης διαδικτυακής βίας, η οποία αναμένεται  να αποτελέσει τη βάση για την σχετική πρόταση Οδηγίας.

Best Of

Ο Κώστας Μπακογιάννης και η κοινωνία που παρεμβαίνει στο αύριο της Αθήνας

Στο πιο «Αντί-ΤΙΚ ΤΟΚ» ΤΙΚ ΤΟΚ, όπως δήλωσε και...

Ο Κασσελάκης που ενώνει, η Αχτσιόγλου που διχάζει

  Η Έφη Αχτσιόγλου έχασε την ψυχραιμία της στην πλέον...

Ήρεμα νερά χρειαζόμαστε…

Στον απόηχο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον...

Κώστας Μπακογιάννης: Η καλή οικονομική κατάσταση του δήμου επιστρέφει, ως οφείλει, στους Αθηναίους

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Γιώργος Παπακωστόπουλος: Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνουν πολλά

Το πλαίσιο ευθύνης και διάθεσης για προσφορά στον τόπο...

«Γρήγορα Κέρδη» από δύο νέα παιχνίδια του ΣΚΡΑΤΣ

 10.000 νικητές θα κερδίσουν από 500 ευρώ και 20.000...

Τη Μελίνα πάντως, δεν την απαξίωνε κανείς, αποκαλώντας τη με το μικρό όνομά της (αγαπητή Έφη)…

Ήταν μάλλον αναμενόμενο... Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έγινε...

Δημήτρης Καμπουράκης: Ο Κασσελάκης και η… ντροπή της Αριστεράς

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr   «Μα καλά, δεν ντράπηκε αυτός...

“Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως θέλεις… μην την εξευτελίζεις”

Η Έφη που έχασε τον κόσμο τον οποίο της...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Γιώργος Παπακωστόπουλος: Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνουν πολλά

Το πλαίσιο ευθύνης και διάθεσης για προσφορά στον τόπο του, περιγράφει με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο Γιώργος Παπακωστόπουλος, ο οποίος...

«Γρήγορα Κέρδη» από δύο νέα παιχνίδια του ΣΚΡΑΤΣ

 10.000 νικητές θα κερδίσουν από 500 ευρώ και 20.000 τυχεροί από 100 ευρώ ο καθένας Δύο νέα παιχνίδια ΣΚΡΑΤΣ, που κυκλοφόρησαν εδώ και λίγες ημέρες,...

Τη Μελίνα πάντως, δεν την απαξίωνε κανείς, αποκαλώντας τη με το μικρό όνομά της (αγαπητή Έφη)…

Ήταν μάλλον αναμενόμενο... Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έγινε βολικός κομιστής μειωτικών για το γυναικείο κίνημα αντιλήψεων περιθωριακών μυαλών, και ασπάστηκε την προσβλητική προσφώνηση...