Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς από τη Στέλλα Αργυρίου, για τα παιδιά των πυρόπληκτων

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Τη στιγμή μιας μεγάλης τραγωδίας, είναι στη φύση του ανθρώπου να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Να παραμερίζουμε όσα μας χωρίζουν, να ενωνόμαστε και να προσπαθούμε να συνδράμουμε σε κοινές προσπάθειες.

Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου προχώρησε σε μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς, για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Μητέρα μικρής μαθήτριας και η ίδια, προφανώς και κατανοεί καλύτερα την αμεσότητα της ανάγκης. Όπως και την προωθητική χρησιμότητα που έχει να επιστρέφεις σε ένα παιδί, το χαμόγελο που έχασε.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις της Στέλλας Αργυρίου στην προσωπική σελίδα της στο Facebook και στον λογαριασμό της στο Twitter, με την προτροπή και για ένα “μάθημα ζωής” με τα αδέσποτα.

“Κάτι τέτοιες στιγμές, που η ζωή μας κάνει να χάνουμε την πίστη μας στην ελπίδα, η ίδια η ζωή μας δίνει το κίνητρο για να συνεχίσουμε.
Η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία από χθες να στηρίξουμε παιδιά συμπολιτών μας που έχασαν τα πάντα στις πυρκαγιές,
ήταν μεγάλη, αυθόρμητη και ζεστή.
Ξεκινήσαμε με 10, που δεσμεύτηκα να στηρίξω προσωπικά, γίναμε 12, 22 και στην πορεία ακολούθησαν και άλλοι, για να στηρίξουν περισσότερα.
Μια αλυσίδα ανθρωπισμού και ανιδιοτελούς συνδρομής, με μοναδικό ζητούμενο την προσφορά και τη στήριξη, ακόμη και χωρίς ονοματεπώνυμα. Ανώνυμα.
Μπορεί να προσφέρουμε όλοι από το υστέρημα μας, αποδεικνύουμε ωστόσο ότι είμαστε “πλούσιοι” σε συναισθήματα, σε αλληλεγγύη,
στην αγάπη για τον διπλανό μας, πολύ περισσότερο για κάποιον που δεν γνωρίζουμε.
Όσοι έχουμε παιδιά σε σχολική ηλικία, γνωρίζουμε και κατανοούμε καλύτερα τις ανάγκες για σχολικά, φάρμακα και ρούχα όλης της χρονιάς.
Με το χαμόγελο που επιστρέφουμε σε κάθε παιδί το οποίο το στερήθηκε, γινόμαστε αυτό που είμαστε προορισμένοι,
σε πείσμα των δυσκολιών και των απρόοπτων της ζωής: Άνθρωποι.

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους.

Μπράβo σας!
“Αναλαμβάνω τα σχολικά, φάρμακα και τα ρούχα όλης της χρονιάς για 12 παιδάκια συμπολιτών μας που έχουν χάσει τα πάντα. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει τέτοιες οικογένειες να με ενημερώσει.Όσο έχουμε ο ένας τον άλλον όλα θα πάνε καλά”

 

 

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος