Μαρία Κοτζακόλιου: Δεν αρκούν μόνο οι αποζημιώσεις….

Της Μαρίας Κοτζακόλιου

 

 

Από την μία έχουμε τις δηλώσεις – προθέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενίσχυση της υπαίθρου, επιστροφή των νέων στον πρωτογενή τομέα, εστίαση στην υπεραξία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και προώθηση αυτών κι από την άλλη ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας αισθάνεται να βαλτώνει όλο και περισσότερο, έχοντας έντονη την αίσθηση της απαξίωσής του από το αρμόδιο Υπουργείο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παραγωγοί και κτηνοτρόφοι δήλωσαν στο  Agrovoice.gr ότι δεν αποζητούν μόνο τις κρατικές αποζημιώσεις και επιδοτήσεις, αλλά θέλουν λύσεις και υλοποίηση των προτάσεών τους για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. 

Σε μία εποχή που η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί απλά μια θεωρία, αλλά την βλέπουμε να συμβαίνει, όταν η τεχνολογία αναπτύσσεται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και οι ανάγκες σε αγαθά όλο και αυξάνουν, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η αναβάθμιση, η εκπαίδευση κι εξέλιξη του πρωτογενούς τομέα είναι μονόδρομος. 

Η Ελληνική ύπαιθρος αργοπεθαίνει ενώ θα μπορούσε να είναι ισάξιος οικονομικός πυλώνας της χώρας με τον τουρισμό και μπορεί να είναι, αν υπάρξει πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση. 

 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι