Λευκή πετσέτα… Το 61% των Αμερικανών δεν θέλει να διεκδικήσει ο Μπάιντεν δεύτερη θητεία

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Οι αριθμοί είναι ομολογούμενως εντυπωσιακοί, όπως και η καθίζηση της δημοφιλίας του Τζο Μπάιντεν, μετά από μόλις 10 μήνες στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Hill-HarrisX, το 61% των Αμερικανών θα προτιμούσε να δει τον Τζο Μπάιντεν να… παραμερίζει το 2024, αντί να θέτει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, ενώ μόλις το 24% τάσσεται υπέρ μιας νέας υποψηφιότητάς του, και το 15% διστάζει να απαντήσει.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι, κατά μιας δεύτερης υποψηφιότητας Μπάιντεν τάσσεται το 37% των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, την ώρα που μόλις το 45% της κοινωνικής βάσης των Δημοκρατικών θέλει να δει τον σημερινό ένοικο του Οβάλ Γραφείου να ανανεώνει την εκεί παρουσία του, στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Κατά μιας δεύτερης υποψηφιότητας Μπάιντεν τάσσεται το 87% των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κάτι που θεωρείται αναμενόμενο, αλλά και το 59% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, οι οποίοι είχαν στηρίξει το δίδυμο Μπάιντεν-Χάρις, στις προεδρικές εκλογές του 202ο.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής