Κικίλιας: Να ζήσει η επόμενη γενιά μια καλύτερη ζωή από εμάς

Με σύσκεψη εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ξεκίνησε η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στη Ρόδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Ο Υπουργός Τουρισμού ανάφερε στις δηλώσεις του ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ρόδος, ως ο προορισμός με τις μεγαλύτερες δυνατότητες – μαζί με όλη την υπόλοιπη χώρα – συντελούν στην πράξη, με μετρήσιμα μεγέθη, στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, και στη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας».

«Όλοι αυτό υπηρετούμε: τους Έλληνες και την προσπάθειά μας να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε, προσδοκώντας ότι η επόμενη γενιά θα ζήσει μια καλύτερη ζωή από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας κάτι που αποδεικνύεται και φέτος, εν μέσω πανδημίας, και φέρνει νέες θέσεις εργασίας που φιλοδοξούμε να είναι πιο ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες, δίνει τη δυνατότητα μέσα από τα 320 εκ. ευρώ του RRF του Υπουργείου Τουρισμού για υποδομές, λιμάνια, μαρίνες, αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων, για ψηφιοποίηση, πράσινη ανάπτυξη και ένα αειφόρο σύστημα βιώσιμου τουριστικού προϊόντος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα στο εξωτερικό τον τρόπο που αντιμετώπισαν την πανδημία η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι. «Το πιστωθήκαμε και το 2020 και πολύ περισσότερο το 2021. Και δεν αφορά μόνο το καλοκαίρι», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού δίνοντας στοιχεία για τις αφίξεις σε Ρόδο και Κω το διάστημα 1-17/10.

«Από τις 13/5 έως τις 17/10, είχαμε με απ’ ευθείας πτήσεις 1.339.218 επισκέπτες στη Ρόδο. Το διάστημα 1-17 Οκτωβρίου, πέρυσι είχαμε 54.000 επισκέπτες. Φέτος, στο ίδιο διάστημα είχαμε 163.997 επισκέπτες. Στην Κω, για το ίδιο διάστημα (1-17/10), είχαμε πέρυσι 28.907 επισκέπτες και φέτος 78.358. Είναι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται σε ό,τι έχει να κάνει με τη στρατηγική της Περιφέρειας και της Ρόδου και την πολύ καλή δουλειά που έγινε και συνεχίζει να γίνεται για την προσέλκυση επισκεπτών σε διάρκεια».

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε επίσης ότι «το Υπουργείο Τουρισμού είναι ένα Υπουργείο οικονομικό, αναπτυξιακό, επενδυτικό. Είναι ένα εργαλείο προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες, ανώτερη τουριστική εμπειρία και περισσότερους επισκέπτες στη διάρκεια του χρόνου». Γι’ αυτό, όπως επισήμανε, «η Ρόδος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλη η Ελλάδα, θα μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών. Αυτές τις συνθήκες θέλουμε να δημιουργήσουμε, αυτή είναι η εντολή που μου έχει δώσει ο Πρωθυπουργός. Εντολή συνεχούς συνεργασίας, σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, έτσι ώστε να πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ευχαρίστησε τον Υπουργό Τουρισμού για την επίσκεψη και επισήμανε στις δηλώσεις του ότι «οι επιδόσεις που πετύχαμε το 2020, με την πολύτιμη συμπαράσταση και το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού που πέτυχε ο Βασίλης Κικίλιας, στήριξαν το οικοδόμημα της επιτυχίας του 2021. Και τις δύο χρονιές μαζί, κερδίσαμε με τη δουλειά μας και την αξία μας το πολυτιμότερο πλεονέκτημα για έναν τουριστικό προορισμό: την εμπιστοσύνη του κόσμου».

«Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπερήφανοι στο Νότιο Αιγαίο. Τα νησιά μας πέτυχαν το υψηλότερο ποσοστό τουριστικής ανάκαμψης που έχει επιτευχθεί στην Ευρώπη. Δεν ήταν έκπληξη. Ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, με σχέδιο, έγκαιρη και στοχευμένη προβολή, συνεργασία και υπεύθυνη δουλειά σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Οι νησιώτες απέδειξαν ότι έχουν DNA φιλοξενίας, αλλά και DNA νικητών», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε αρχικά στην οργάνωση του εμβολιαστικού προγράμματος, στο Mega εμβολιαστικό κέντρο του νησιού και στις υπηρεσίες που προσέφερε στους Ροδίτες. «Τα εμβολιαστικά κέντρα που έφτιαξε ο Βασίλης Κικίλιας ως Υπουργός Υγείας, προσέφεραν υπηρεσίες υγείας, αλλά και υπηρεσίες σοβαρότητας και αξιοπρέπειας».

Ο κ. Καμπουράκης συμπλήρωσε ότι «στη Ρόδο και στο Νότιο Αιγαίο, το 95% του εισοδήματός μας προέρχεται από τον τουρισμό. Εδώ χτυπά η καρδιά του ελληνικού τουρισμού και από τον τουρισμό περνάει η ανάκαμψη της πατρίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, αλλά και στο σχέδιο του Υπουργείου για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σήμερα στο Συνέδριο Olympia Forum II, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

 Ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι αν και έχει τελειώσει το καλοκαίρι, «το τουριστικό προϊόν και το ζητούμενο που είναι μόνιμα η μεγέθυνση σε χρόνο και η δυνατότητα υπερπολλαπλάσιων προορισμών υλοποιείται και μάλιστα με στοιχεία εντυπωσιακά: είχαμε το Σεπτέμβριο πάνω από 65% πληρότητα σε όλη τη χώρα. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, από τις κρατήσεις και τις συμφωνίες που κάνουμε, για κάποιους προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος, θα πάμε καλά και το Νοέμβριο».

 Ο κ. Κικίλιας μίλησε για μια ολιστική προσέγγιση στον τουρισμό με τεχνοκρατικά δεδομένα και στόχους τη βιωσιμότητα, τη διάρκεια και το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα – ζητούμενο ολοένα αυξανόμενο παγκοσμίως.

«Η πολιτική μας για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας στοχεύει στην εξασφάλιση της δυνατότητας διαχείρισης των υδάτινων πόρων τους, στην ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στην ψηφιοποίηση και στην ενδυνάμωση επιμέρους κλάδων, όπως είναι η κρουαζιέρα», ανάφερε χαρακτηριστικά.

 «Το Υπουργείο Τουρισμού είναι ένα καθαρά οικονομικό Υπουργείο, καθώς φέρνει το 25% του ΑΕΠ της χώρας. 1 στα 4 ευρώ έρχονται άμεσα ή έμμεσα στο πορτοφόλι της μέσης ελληνικής οικογένειας από τον ελληνικό τουρισμό», είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι «μέσω του τουριστικού προϊόντος, θα προκύψουν νέες, ποιοτικές και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας».

 Χαρακτήρισε τον τουρισμό «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» και έθεσε ως ζητούμενα την καλύτερη ποιότητα, τα μεγαλύτερα έσοδα – ήδη η μέση δαπάνη έχει φτάσει τα 600 ευρώ ανά επισκέπτη από 450-500 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος – και τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής σε υψηλότερου επιπέδου ξενοδοχειακά καταλύματα.

 Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που έχουν ως τώρα οι διεθνείς επαφές του, επισημαίνοντας τη συμφωνία με την Transavia για 50% αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων από τη Γαλλία σε σxέση με το 2019 για την επόμενη σεζόν και με την Air Franceτη συμφωνίαμε Βρετανούς tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες Jet2 και EasyJet, για έναρξη της σεζόν φέτος από τα μέσα Μαρτίου-αρχές Απριλίου, με επέκταση των προορισμών και στα νησιά μας και στην ηπειρωτική Ελλάδα και επιπλέον πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την αύξηση των πτήσεων από τις ΗΠΑ, οι οποίες μετά το τέλος της φετινής σεζόν θα ξαναξεκινήσουν από τα τέλη Μαρτίου και θα είναι 10, ενδεχομένως και 11.

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι