Κ. Παπαδόπουλος: Δεν πήγαν «για τον παπά της ενορίας τους» οι πιστοί στις εκκλησίες

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

 

Δυστυχώς, για πολλούς, δεν παρανόμησαν οι πιστοί που παρευρέθηκαν ανήμερα τα Θεοφάνεια στους ιερούς ναούς της χώρας. ΦΕΚ Αρ.Φ.5509, Τεύχος B’ /15.12.2020, ΚΥΑ Αρ.  Δ1α/ΓΠ.οικ.: 80588 (όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει σε αυτό). Έκτοτε δεν έχει υπάρξει νέα ΚΥΑ που να ανατρέπει την προηγούμενη. Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης στις 02.01.2020 δεν συνοδεύτηκε ποτέ από κάποια νέα ΚΥΑ, οπότε η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτέλεσε ποτέ νόμο του κράτους (για το τυπικό της όλης ιστορίας).

Για να πάμε και ένα βήμα παρακάτω… Οι συγκεντρώσεις, συναθροίσεις, της Πρωτομαγιάς, του Εφετείου (λόγω απόφασης για την Χρυσή Αυγή), της 17ης Νοέμβρη κ.α. πραγματοποιήθηκαν την ώρα που ίσχυαν ΚΥΑ (νόμοι) απαγόρευσης κυκλοφορίας, μετακινήσεων, συναθροίσεων ατόμων πέραν των 3 (τριών) κλπ Ούτε μία δίωξη για παράβαση των ΚΥΑ (παλαιότερων και νεότερων που τροποποιούνταν) και αποφάσεων της αστυνομίας σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις! Αντίθετα με διώξεις και πρόστιμα σε ιερείς και πιστούς που διαπιστώθηκαν λόγω παράβασης της τέλεσης αγιασμού των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους (κατά παράβαση της προαναφερθείσας ΚΥΑ/15.12.2020).

Αυτό για τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» που ακούστηκε από δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους», «δικαστές»… «παντώς τύπου»! Ή κάποιους άλλους που περιφέρονταν από ρεβεγιόν σε ρεβεγιόν (φωτογραφίες κυκλοφόρησαν σε κάθε είδους μέσο) χωρίς να τηρούν τα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, αριθμό συναθροισθέντων κλπ) και απλά από το γυαλί ή όποιο άλλο μέσο έκθεσής τους, κουνάνε με θράσος το δάχτυλο στους υπόλοιπους!

Προς ενημέρωση, ο απλός λαός δεν έσπευσε να κοινωνήσει και να λειτουργηθεί επειδή έτσι εξοφλούσε κάποιο …γραμμάτιο στον ενοριακό ιερέα.

Από πίστη στο Θεό, πνευματική ανάγκη και επίκληση για Θεία παρέμβαση το έκανε, κόντρα σε όλο αυτό που ζούμε αλλά και στα «παράλογα» που βιώνουμε!

Ο «διαβολοϊός» αυτός έχει στήσει γερά θεμέλια και έχει απλώσει πλοκάμια παντού!

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει τον καθένα, ειδικά για την πίστη του. Ελευθερία έχουμε. Υπεύθυνος ο καθένας για τις πράξεις του. Καλό όμως είναι όλοι να είμαστε φειδωλοί σε κρίσεις και χαρακτηρισμούς!

Μακάρι ο Θεός να βάλει σύντομα το χέρι του και να ξεκαθαρίσει την όλη κατάσταση, σύντομα! Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο… Όπως αυτός, καλύτερα από τον καθένα, γνωρίζει! Χρησιμοποιώντας όποιον ή όποιο μέσο…!

Καλή φώτιση σε όλους μας!