Ηλιόπουλος: Η παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ είναι πρωτοφανές γεγονός στη Μεταπολίτευση

«Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που ένα σπίτι με δύο εργαζόμενους δεν μπορεί να βγάλει το μήνα», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «BEST TV» Πελοποννήσου.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα, όταν οι πολίτες μετρούν και το τελευταίο ευρώ, έχουμε φαινόμενα διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών, όπως του κ. Πάτση και του κ. Χειμάρα, βουλευτές οι οποίοι πήραν απευθείας αναθέσεις που προσεγγίζουν το 1 εκ. ευρώ, αναθέσεις που είναι άκυρες με βάση το Σύνταγμα και αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν. Αλλά έχουμε και το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Με βάση τις τελευταίες αποκαλύψεις, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Αυτό συνιστά τομή για το μεταπολιτευτικό δημοκρατικό συμβόλαιο», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στο σκάνδαλο των υποκλοπών, υπογράμμισε: «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για “ρυπαρά δίκτυα” μέσα στην ΕΥΠ». «Εάν πάρουμε ως δεδομένο αυτό που είπε, επί της αρχής, είναι τεράστιο πολιτικό πρόβλημα το γεγονός ότι η ΕΥΠ έχει τέτοια ρυπαρά δίκτυα στο εσωτερικό της. Θα πρέπει όμως και κάποιος να πει ποια είναι αυτά τα δίκτυα. Όταν μετά από τόσο καιρό δεν έχει γίνει καμία αποκάλυψη και δεν έχει έρθει κανένας προ των ευθυνών του, δικαιούμαστε να πούμε ότι αυτό το ρυπαρό δίκτυο είναι το δίκτυο Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί κριτική γενικά στους θεσμούς της Δικαιοσύνης, σημείωσε: «δεν πρέπει να ταυτίζουμε θεσμούς με ανθρώπους, οι άνθρωποι είναι λειτουργοί και υπηρετούν ένα θεσμό». «Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας δύο καθαρά, αντίθετα παραδείγματα. Από τη μια ο κ. Ράμμος, επικεφαλής της ΑΔΑΕ, μιας ανεξάρτητης Αρχής που κάνει τη δουλειά της και σέβεται το Σύνταγμα και την οποία στήριξαν 16 κορυφαίοι συνταγματολόγοι από όλο το πολιτικό φάσμα. Από την άλλη είναι ο κ. Ντογιάκος, του οποίου τη γνωμοδότηση δεν έχει υποστηρίξει κανένας από το νομικό κόσμο», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Υπάρχει η κυβερνητική γραμμή που υποστηρίζει ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελέγχους και βλέπουμε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συντάσσεται με αυτή τη γραμμή», σχολίασε. «Αν η κυβέρνηση άφηνε την ΑΔΑΕ να κάνει τη δουλειά της, τότε σήμερα θα είχαμε φτάσει σε αποτελέσματα. Μπορούμε να πάμε σε εκλογές και οι πολίτες να μην γνωρίζουν γιατί τέθηκε υπό παρακολούθηση ο σημερινός αρχηγός του τρίτου κόμματος;», είπε.

Αναφερθείς στην οικονομία, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε: «το ζήτημα είναι γιατί η Ελλάδα καταγράφει διαρκώς αρνητικές πρωτιές στην Ευρώπη, στις τιμές των καυσίμων, στην ενέργεια». «Αυτή τη στιγμή η τιμή του φυσικού αερίου προσεγγίζει ξανά τα προς της ρωσικής εισβολής επίπεδα, γι’ αυτό όλη η Ευρώπη παίρνει πολύ μεγάλες ανάσες. Δυστυχώς στην Ελλάδα συνεχίζουμε να πληρώνουμε πολύ ακριβό ρεύμα. Αν μάλιστα κάνουμε την αναγωγή στη λιανική με βάση την αγοραστική δύναμη των πολιτών, είμαστε η τρίτη χειρότερη χώρα στην Ευρώπη», δήλωσε.

«Κι αυτό, με έναν κατώτατο μισθό που έχει χάσει το 20% της αγοραστικής του δύναμης, με τον πληθωρισμό ειδικά στα τρόφιμα να προσεγγίζει το 15%. Όταν κλείνει ο προϋπολογισμός και έχει 4 δισ. αυξημένα φορολογικά έσοδα από ΦΠΑ, αυτό συμβαίνει όχι επειδή καταναλώσαμε πιο πολύ αλλά γιατί πληρώσαμε πιο ακριβά αυτά που καταναλώσαμε. Αυτό σημαίνει ότι και η ίδια η κυβέρνηση συμμετέχει στη λεηλασία των πολιτών», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Κλείσαμε τη χρονιά έχοντας δώσει 8 δισ. στους παρόχους ενέργειας, τα οποία δεν ήρθαν από τη φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια, αλλά από τους φόρους των πολιτών. Αν είχαμε υπό δημόσιο έλεγχο τη ΔΕΗ και μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τις τιμές, αυτό θα κόστιζε λιγότερο από 400 εκ. ευρώ. Άρα επί της αρχής, το ζήτημα δεν είναι δημοσιονομικό, είναι το μοντέλο που ακολουθείς», ανέφερε. «Όταν μία χώρα έχει κάνει 8,5 δισ. απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς, τότε η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, υπογράμμισε:«μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, δίκαιη αύξηση του εισοδήματος με ενίσχυση των μισθών και των συντάξεων».

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε: «στις εκλογές με απλή αναλογική, μιλάμε για κυβέρνηση συνεργασίας». «Γι’ αυτό μιλάμε προγραμματικά, μιλάμε για τη δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για 120 δόσεις και διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής. Απευθύνουμε το πρόγραμμά μας πρώτα απ’ όλα στην κοινωνία και σε δεύτερο χρόνο σε κάθε πολιτική δύναμη που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική», είπε.

«Για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να είναι πρώτη δύναμη στις εκλογές με απλή αναλογική», κατέληξε.

Best Of

Ο Τσίπρας θα… παραιτηθεί το βράδυ των εκλογών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Το σενάριο ακόμη μιας εκλογικής ήττας του...

Η «μεταγραφή αεροδρομίου» που ήθελε ο Τσίπρας για το Επικρατείας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι σχετικές ζυμώσεις κράτησαν αρκετό καιρό, και...

Όλες οι «φυλές» της Κεντροδεξιάς… φλερτάρουν με τον Χατζηδάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κωστής Χατζηδάκης παραμένει σημείο αναφοράς για...

Τσίπρας: Με το καθεστώς Μητσοτάκη, η διαφθορά έχει εγκατασταθεί σε όλες τις πλευρές του κράτους

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Κωνσταντίνα Μπότσιου συζητά με τον Μάνο Οικονομίδη για την Ιστορία που μας… προειδοποιεί για το μέλλον

Του Μανώλη Κομνηνού Η καθηγήτρια Πολιτικής Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων...

Κάθε 100 χρόνια… και κάτι. Προσοχή στα μαιευτήρια (για έναν νέο Ανδρέα)

    Της Μαρίκας Λυσιάνθη Το σχετικό σκηνικό το ζούμε συνήθως κάθε...

Ελένη Κρικέλη: Το σημείο αναφοράς

Της Ελένης Κρικέλη Συγγραφέας   Το ονομα σου, Οποιο και αν ειναι, ειτε...

Ευτυχία Κοκκίνη: Για την πατρίδα

Της Ευτυχίας Χ. Κοκκίνη Με το άρθρο μου αυτό τείνω...

Ο Γιάννης Παπαγιάννης για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις Μητσοτάκη

Του Μανώλη Κομνηνού   Τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Κωνσταντίνα Μπότσιου συζητά με τον Μάνο Οικονομίδη για την Ιστορία που μας… προειδοποιεί για το μέλλον

Του Μανώλη Κομνηνού Η καθηγήτρια Πολιτικής Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς Κωνσταντίνα Μπότσιου ήταν καλεσμένη του Μάνου Οικονομίδη, στην εκπομπή "Ήπιος Λόγος" του...

Κάθε 100 χρόνια… και κάτι. Προσοχή στα μαιευτήρια (για έναν νέο Ανδρέα)

    Της Μαρίκας Λυσιάνθη Το σχετικό σκηνικό το ζούμε συνήθως κάθε Πρωτοχρονιά. Τα ΜΜΕ κάνουν... ουρά στα μαιευτήρια, για το "πρώτο παιδί της νέας χρονιάς", όπως ακριβώς...

Ελένη Κρικέλη: Το σημείο αναφοράς

Της Ελένης Κρικέλη Συγγραφέας   Το ονομα σου, Οποιο και αν ειναι, ειτε αρχίζει με Α, ειτε με Β, ειτε με Γαμα, δεν εχει σημασια. Ειναι το ονομα σου...