Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης προσέβαλε τους πολίτες, λέγοντας ότι θέλουν όλοι ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι τους

«Η πολιτική συνεννόηση δεν χτίζεται πάνω στα πρόσωπα αλλά πάνω στις πολιτικές», τόνισε, αναφορικά με τη συζήτηση για τον ανασχηματισμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

 

Κάνοντας λόγο αρχικά για «παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης», σημείωσε ότι «στα δύο κεντρικά υπουργεία που διαχειρίστηκαν τις μεγάλες κρίσεις του προηγούμενου διαστήματος, στο Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα επιτελεία απομακρύνθηκαν». «Την αποτυχία στην πανδημία και τις φυσικές καταστροφές την έχει ήδη χρεώσει η κοινωνία στην κυβέρνηση, ωστόσο χθες τελείωσε και επίσημα το αφήγημα περί πετυχημένης διαχείρισης», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Αναφερθείς στο θέμα της υπουργοποίησης Αποστολάκη, υπογράμμισε ότι «η διαδικασία συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ποτέ δεν κρίνεται αποκλειστικά από τα πρόσωπα». «Όταν ο κ. Μητσοτάκης μέσα στη Βουλή προσέβαλε τους πολίτες λέγοντας ότι θέλουν όλοι ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι τους, όταν έκανε τη χυδαία σεξιστική επίθεση στην κ. Γεννηματά, όταν έκανε την αδιανόητη τυμβωρυχία να συγκρίνει ανθρώπινες ζωές με στρέμματα, έδειξε ξεκάθαρα ότι είναι ένας πρωθυπουργός που δεν επιδιώκει τον πολιτικό διάλογο και τη συνεννόηση», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

«Η συνεννόηση περνά μέσα από πολιτικές», συνέχισε, τονίζοντας ότι «όταν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδέχεται να προχωρήσει την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας με βάση το πόρισμα Γκολντάμερ –το είπε άλλωστε μέσα στη Βουλή-, όταν έχει αφήσει τη χώρα χωρίς δασικούς χάρτες το 2021 χωρίς να κατανοεί ότι έτσι κλείνει το μάτι σε αυτούς που θέλουν να καταπατήσουν δημόσια γη, όταν δεν κατανοεί την ανάγκη να επαναφέρει τους 5.066 εργαζόμενους στη δασοπροστασία, τότε είναι επίσης ξεκάθαρο ότι χθες ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε με ένα κόλπο να δώσει μια επίπλαστη εικόνα συνεννόησης», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αυτό το κόλπο χθες απέτυχε, γύρισε εναντίον του», πρόσθεσε.

 

«Ενδεικτικό ότι όλο αυτό ήταν ένα κόλπο είναι και το γεγονός ότι το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ως αυτόνομη δομή δεν συστάθηκε τελικά, σαν να μην υπήρχε έστω ένα κατάλληλο πρόσωπο στη ΝΔ να το στελεχώσει», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Μέχρι χθες αργά το βράδυ μάλιστα δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση επέμενε στην επιλογή για τη σύστασή του», συμπλήρωσε.

 

Μιλώντας αργότερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα» του Πειραιά και αναφερθείς στην πανδημία, τόνισε ότι «η κυβέρνηση για άλλη μια φορά φέτος δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, αφήνοντας τις τάξεις με 25 παιδιά –τη στιγμή μάλιστα που όλοι λένε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο επιθετική στα παιδιά». «Η κυβέρνηση πρέπει να αραιώσει τους μαθητές στα τμήματα ή να εξετάσει και άλλες –έκτακτες σε καιρό πανδημίας- λύσεις όπως η λειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων πρωί-απόγευμα», σημείωσε.

 

Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του για την τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς «είναι ο άνθρωπος που πριν από ενάμιση μήνα δήλωνε σε συνέντευξή του ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν».

 

Τέλος, όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, ο Νάσος Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως στους υγειονομικούς ή στους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ευάλωτων ομάδων».«Διαφωνούμε όμως με την “ποινή” της αναστολής εργασίας και της απόλυσης», τόνισε, λέγοντας «ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει εμβολιαστεί πρέπει να μετακινηθεί σε άλλες θέσεις για να μην έρχεται σε επαφή με κόσμο, κάτι που μπορεί να γίνει». «Τα μέτρα της αναστολής εργασίας και των απολύσεων είναι πολύ πιθανό τελικά να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα στους πολίτες, αντί να παρακινήσουν στον εμβολιασμό να πολώσουν το κλίμα προς την άλλη πλευρά», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι