Ηλιόπουλος: Να μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ υποστήριζε προεκλογικά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων

Τις κοινωνικές αντιδράσεις “καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί ούτε να τις οργανώσει ούτε να τις παραγγείλει, αποτελούν αυθόρμητες κοινωνικές επιλογές, τις οποίες οφείλουμε να κατανοήσουμε και να ακούσουμε”, τόνισε στο cnn.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας πως “οι αντιδράσεις στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του κ. Μητσοτάκη είναι άλλη μια ένδειξη του θυμού που υπάρχει στην κοινωνία”.

Μάλιστα, με κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ υπογράμμισε ότι “στην πραγματικότητα δεν μπορεί να ανεχτεί να υπάρχει έστω και η παραμικρή ρωγμή στο τείχος μονοφωνίας που προσπαθεί να δημιουργήσει“, ενώ την κατηγόρησε πως “έχει την τάση να βαφτίζει τρολ του ΣΥΡΙΖΑ κάθε πολίτη που μπορεί να της ασκήσει κριτική για την αυταρχική και αντικοινωνική πολιτική της”.

Ο Ν. Ηλιόπουλος συνέχισε, λέγοντας πως “η αντιπολίτευση κατηγορείται ότι διασπείρει τον ιό για να θολώσει τη κυβερνητική επιτυχία”, και προσέθεσε: “Για άλλη μια φορά δεν υπάρχει καμία κυβερνητική ευθύνη για την τραγική κατάσταση σε μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας ή τις ελλείψεις του συστήματος υγείας. Φταίνε οι πολίτες και η αντιπολίτευση“.

Στο μεταξύ, κατήγγειλε πως “δεν υπάρχει μεγαλύτερος διακινητής ψευδών ειδήσεων από τη ΝΔ και το σύστημα που τη στηρίζει“. “Μιλάμε για ένα κόμμα που προεκλογικά υποστήριζε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την μη περικοπή των συντάξεων. Με αυτό τον τρόπο νομιμοποίησε στην κεντρική πολιτική αντιπαράθεση τον ανορθολογισμό και τη συνωμοσιολογία, χαρακτηριστικά γνωρίσματα της άκρας δεξιάς”, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Τέλος έκανε λόγο για την ανάγκη μιας “συνολικής συζήτησης για το πεδίο της ενημέρωσης και σε αυτή τη δύσκολη άσκηση έχουμε να υπερασπιστούμε την ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα στην ποιοτική ενημέρωση και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε κάθε πολίτη και κοινωνική ομάδα από την χυδαιότητα και τον κακοποιητικό λόγο“.

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι