Η συνύπαρξη… τρόμου, της μετάλλαξης “Omicron” με τον “μικρό Σόιμπλε”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η παράμετρος της τύχης δεν πρέπει να υποτιμάται και να παραγνωρίζεται, σε καμία εξίσωση ανάλυσης των δεδομένων, σε καμία χρονική συγκυρία της διαδρομής μας.

Την ώρα που η Ευρώπη βιαζόταν να γυρίσει σελίδα στην πανδημία του κορονοϊού, η μετάλλαξη “Omicron” έρχεται να φουσκώσει την ανησυχία και την ανασφάλεια των πολιτών, και να ανατροφοδοτήσει τη σύγχυση που χαρακτηρίζει ηγέτες και κυβερνήσεις, αναφορικά με τη στρατηγική διαχείρησης των πολυεπίπεδων συνεπειών αυτής της βίαιας ανατροπής της κανονικότητας της ζωής μας.

Την ίδια ώρα, που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη από περισσότερη αλληλεγγύη και κατανόηση, περισσότερη στήριξη των πλέον αδύναμων, περισσότερη ανοχή στην τήρηση των μέχρι πρότινος ασφυκτικών κανόνων δημοσιονομικής σταθερότητας, η μεγαλύτερη οικονομία της ηπείρου μας πέρασε στα χέρια του Κρίστιαν Λίντνερ.

Άντε τώρα να εξηγείς στον “μικρό Σόιμπλε” ότι η συγκυρία καθιστά απαγορευτική κάθε συζήτηση για λιτότητα και οικονομικούς περιορισμούς. Το πολιτικό, ιδεολογικό και αισθητικό dna του δεν είναι προγραμματισμένα για τέτοιες… ευαισθησίες, και τις συνέπειθες θα κληθούν να τις πληρώσουν οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος