Η Στέλλα Αργυρίου στη Ζωή Ράπτη, για την καθημερινή μάχη στο μέτωπο της Ψυχικής Υγείας

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Ο χώρος της Ψυχικής Υγείας είχε πάντα τις φορτίσεις και τα βάρη του. Μια κοινωνία βαθιά συντηρητική, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσει στερεότυπα και προκαταλήψεις, και να εντάξει την έννοια της ψυχανάλυσης στη συμβιωτική διαδρομή με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής της.

Αρκετοί ψυχολόγοι δίνουν τη μάχη στα ΜΜΕ, για να ξεκλειδώσουν τις “κλειστές καρδιές”, και η Στέλλα Αργυρίου έχει ξεχωρίσει για τη φωνή μετριοπάθειας και σύνεσης που τη χαρακτηρίζει, και δοκιμάστηκε με επιτυχία στην αξιοπρεπή προσέγγιση τραγωδιών όπως της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Η γνωστή ψυχολόγος επέλεξε να συναντηθεί με την αρμόδια υφυπουργό Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την παρουσία της στο υπουργείο Υγείας, στο πλευρό του Βασίλη Κικίλια, προσεγγίζοντας με ευαισθησία και συνέπεια τα ζητήματα που αφορούν τον εσωτερικό κόσμο της κοινωνίας.

Η Στέλλα Αργυρίου συζήτησε με τη Ζωή Ράπτη ιδέες και προτάσεις, για έναν χώρο κοινωνικής προσφοράς, που η ίδια διακονεί επί σειρά ετών, και η υφυπουργός έχει αγκαλιάσει με θέρμη.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Στέλλας Αργυρίου στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter:

“Η Ψυχική Υγεία είναι, για κάποιους από εμάς, επιλογή συνείδησης και καθημερινή μάχη βελτίωσης της ποιότητας ζωής.Μια δημιουργική συζήτηση και ζύμωση ιδεών και προτάσεων, με τη δραστήρια και ευαίσθητη για τα θέματά μας,αρμόδια υφυπουργό

@raptizoi.Το “μαζί” είναι πάντα πιο δυνατό.

 

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος