Η “πυρκαγιά” μίσους στα social media, την ώρα της ανείπωτης τραγωδίας

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Η ευθεία γραμμή που ενώνει την εθνική παρακμή της τελευταίας δεκαετίας με τα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν, και τα οποία κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στη δημόσια σφαίρα, παραμερίζοντας τη μετριοπάθεια και την αξιοπρέπεια, είναι… στα καλύτερά της, στο περιθώριο της ανείπωτης τραγωδίας με τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τη χώρα, τις τελευταίες ημέρες.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στα social media, το πιθανότερο είναι να αναζητήσει διαβατήριο. Για να μεταναστεύσει. Να μείνει αλλού. Μίσος. Πολύ και αφόρητο. Σκοτάδι. Βαθύ και επίμονο. Μια ακροδεξιά νοοτροπία ολοκληρωτισμού και ρητορική, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών προτιμήσεων. Με “επώνυμους” πάσης φύσεως να συμμετέχουν επίσης στην απαράδεκτη και εξοργιστική χυδαιότητα.

Κάποια στιγμή, η φωτιά θα σταματήσει την επέλαση καταστροφής, με θύμα το φυσικό περιβάλλον, τα ζώα, τις περιουσίες των ανθρώπων. Η “πυρκαγιά” μίσους στα social media, δεν θα σβήσει. Θα συνεχίσει να μας συνοδεύει στην εθνική διαδρομή του μέλλοντος. Και θα… αναζωπυρώνεται, με διαφορετικές αφορμές.

 

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής