Η ώρα της Ιβάνκα Τραμπ… πλησιάζει

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Ο Τζάρεντ Κούσνερ… κάνει υπερωρίες, στα τηλέφωνα και σε διερευνητικές συζητήσεις, κάτι που σημαίνει ότι το “ζευγάρι της δύναμης”, που έχασε την εξουσία και την αίγλη του Λευκού Οίκου, έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει.

Ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ φέρεται να κινείται παρασκηνιακά για να ενισχύσει την προοπτική υποψηφιότητας της συζύγου του στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022, διεκδικώντας  μια θέση στη Γερουσία, μέσω της Πολιτείας της Φλόριντα.

Αν αυτό είναι το… οριστικό σχέδιο της πρώην Πρώτης Κόρης των ΗΠΑ, τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα, καθώς θα επιχειρήσει να νικήσει τον Μάρκο Ρούμπιο. Ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος πιστώνεται τη διπλή επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στη… φωτεινή Πολιτεία, τόσο το 2016 όσο και το 2020.

Ο Μάρκο Ρούμπιο διατηρεί τη θέση των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, και εμφανίζεται εξαιρετικά δημοφιλής στις δημοσκοπήσεις. Η Ιβάνκα Τραμπ ωστόσο είναι… κάτι άλλο. Και μια ενδεχόμενη μονομαχία τους μπορεί να έχει ευρύτερες επιπτώσεις για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος