Η (μεγάλη) συνθηκολόγηση της… τελευταίας των Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η ομορφότερη, χαρισματικότερη και… εξυπνότερη των Τραμπ. Έστω κι αν είναι η τελευταία της οικογένειάς της, που θα επιχειρήσει στο μέλλον ένα επόμενο, μεγάλο βήμα στην κεντρική πολιτική.

Η είδηση ότι η Ιβάνκα Τραμπ… συνθηκολόγησε με τον Μάρκο Ρούμπιο, προσφέροντάς του την υποστήριξή της για την επανεκλογή του στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022, αντί να διεκδικήσει η ίδια την έδρα της Φλόριντα στη Γερουσία, επιβεβαιώνει ότι η πρώην Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ διατηρεί αυξημένο πολιτικό αισθητήριο.

Η Ιβάνκα καταλαβαίνει ότι η τοξικότητα του επωνύμου της χρειάζεται χρόνο για να περιοριστεί. Μέχρι τότε, και με δεδομένες τις προσωπικές φιλοδοξίες της, επιχειρεί να αναδιατάξει τις συμμαχίες της εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Μάρκο Ρούμπιο υπήρξε προ ετών ο “Ομπάμα των Ρεπουμπλικανών”, και παρόλο που δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες γύρω από το πρόσωπό του, διατηρεί ισχυρές κοινωνικές εφεδρείες, και είναι μια υπολογίσιμη δύναμη για το μέλλον.

Την ίδια στιγμή, και παρά τη σφοδρή κριτική της Νίκι Χέιλι κατά του Ντόναλντ Τραμπ, η Ιβάνκα συνεχίζει να την προσεγγίζει ως… καλή φίλη. Η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και ίσως η πληρέστερη υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2024, με σοβαρές πιθανότητες να… κλέψει τον Λευκό Οίκο από την Κάμαλα Χάρις.

Η Ιβάνκα Τραμπ λοιπόν, δεν βιάζεται… και το δείχνει. Είναι πολύ περισσότερο προσεκτική, σε σχέση με τον πατέρα της. Και προσδοκά να φτάσει… πιο μακριά από εκείνον.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος