Η Μακεδονία πρωταγωνίστρια (και) στον τουρισμό, δια χειρός Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Η Μακεδονία στην πρώτη γραμμή. Μπροστά. Πρωταγωνίστρια. Και στον τουρισμό. Δια χειρός Βασίλη Κικίλια.

Ο νέος Υπουργός Τουρισμού, που στο σύνολο της πολιτικής διαδρομής του έχει αποδείξει με πράξεις τις εθνικές ευαισθησίες του, και τη ματιά του εκτός συνόρων, για την ενίσχυση της εικόνας και του αποτυπώματος της Ελλάδας σε ένα διεθνές περιβάλλον γεμάτο αβεβαιότητες και προκλήσεις, φέρνει τη Μακεδονία στο επίκεντρο των πολιτικών πρωτοβουλιών του για τη νέα σελίδα του ελληνικού τουρισμού.

Η Μακεδονία αποτελεί σημείο αναφοράς για την τουριστική εικόνα της χώρας, και ο Βασίλης Κικίλιας επιδιώκει να ανανεώσει, να εμπλουτίσει και να ισχυροποιήσει το τουριστικό brand της περιοχής, με πέντε πρωτοβουλίες πρώτης προτεραιότητας.

Τη μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε σημείο αναφοράς για τον κλάδο της κρουαζιέρας, την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού, την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, την προτεραιοποίηση του γαστρονονικού τουρισμού και τη μεθοδική επένδυση στον αθλητικό τουρισμό και τα extreme sports.

Ο Βασίλης Κικίλιας είναι αποφασισμένος να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες, σε ανοιχτή γραμμή και συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, κάτι που διεφάνη και από την “εγκάρδια συνεννόησή” του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

 

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής