Η κατάθεση ψυχής του Βασίλη Κικίλια για τον “δάσκαλο” Ντούσαν Ίβκοβιτς

Του Αλέκου Ευγενικού

 

Μια σπάνια προσωπικότητα, εντός και εκτός παρκέ. Όσοι είχαν το προνόμιο να γνωρίσουν τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αντιλαμβάνονται τον θρήνο που συνοδεύει την είδηση της απώλειάς του.

Ο “Ντούντα”, με δεύτερη πατρίδα την Ελλάδα, συνέδεσε τη διαδρομή του με κορυφαίες στιγμές για τους ελληνικούς συλλόγους, ενώ άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην καρδιά των αθλητών που τον έζησαν ως προπονητή.

Γι’ αυτό και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προχώρησε σε μια κατάθεση ψυχής, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, για τον “δάσκαλο” Ντούντα, με τις μνήμες από τα χρόνια στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ να είναι ζωηρές.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:

“Υπάρχουν άνθρωποι που διαμορφώνουν την προσωπικότητα σου και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σου. Τέτοιος ήταν για μένα ο Ντούντα. Με βάφτισε «Κικι» στον Πανιώνιο και «Γιατρέ» στην μπασκετική ΑΕΚ. Πανηγυρίσαμε μαζί το Ευρωπαϊκό κύπελλο Σαπόρτα και δύο κύπελλα Ελλάδος με την ΑΕΚ αλλά κυρίως χιλιάδες μπασκετικές στιγμές, χαρές και λύπες. Ήταν σκληρός μαζί μου αλλά δίκαιος, με έμαθε να σέβομαι τον εαυτό μου και να διεκδικώ με περηφάνια ότι μου αξίζει. Κυρίως όμως να συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου, να σέβομαι τις διαφορετικές προσωπικότητες τους, να τους στηρίζω, να τους βοηθώ.
Με πίστεψε ο Ντούντα μπασκετικά αλλά με συμβούλευε πάντα, για τη ζωή, την ιατρική , την πολιτική.
Δάσκαλε σε ευχαριστώ! Καλό ταξίδι #ιβκοβιτς #πανιωνιος #αεκ”.

 

Written by Αλέκος Ευγενικός

Ο Αλέκος Ευγενικός είναι δημοσιογράφος