Η Κάμαλα Χάρις ως “μεγάλη απογοήτευση” για την αμερικανική κοινωνία

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Τα ευρήματα δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Suffolk για την εφημερίδα USA Today, που καταγράφουν πόσο απογοητευμένη είναι η αμερικανική κοινωνία από τη διακυβέρνηση Μπάιντεν, προκαλώντας… υποψία πανικού στον Λευκό Οίκο, έχουν μια πρόσθετη, ανησυχητική παράμετρο.

Η Κάμαλα Χάρις εξελίσσεται σε κεντρικό πρόβλημα για το σημερινό Οβάλ γραφείο, με τη δημοφιλία της να… σέρνεται στα πατώματα, και το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιό της να έχει σπαταληθεί πολύ, και πολύ γρήγορα.

Η Αμερικανίδα Αντιπρόεδρος, προσδοκούσε να αποτελέσει την εκλεκτή του πεπρωμένου για το μέλλον. Και να διαδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ το 2024, όπως ήταν και το… παρασκηνιακό σενάριο, που οδήγησε μια σειρά από στελέχη της νεώτερης γενιάς στο Δημοκρατικό Κόμμα, να… παρκάρουν προσωρινά τις φιλοδοξίες του για το μέλλον, και να στηρίξουν τον “παππού Τζο” στην περσινή εσωκομματική αναμέτρηση για το προεδρικό χρίσμα.

Στη δημοσκόπηση, η αποδοχή της Κάμαλα Χάρις βρίσκεται στο απρόσμενα χαμηλό του 27,8%. Ο Υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτετζετζ προβάλλει ήδη ως… εναλλακτική σωτηρίας για το μέλλον των Δημοκρατικών. Αν και είναι βέβαιο ότι… θα ακολουθήσουν και άλλοι.

 

 

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος