Η δεύτερη ευκαιρία του “νέου Κένεντι”…

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

 

Τώρα, μάλιστα, το σενάριο γίνεται ενδιαφέρον. Ο Τζο Μπάιντεν πρόλαβε να απογοητεύσει βάναυσα την αμερικανική κοινωνία, προτού συμπληρώσει έναν χρόνο στην Προεδρία των ΗΠΑ, η Κάμαλα Χάρις μοιάζει η… λάθος γυναίκα για να σηκώσει το βάρος των ιαχών του πεπρωμένου, και ο Πιτ Μπούτετζετζ προσπαθεί να διασώσει το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιό του, ώστε το 2024, να μπορέσει να εκφράσει την ανάγκη της αμερικανικής κοινωνίας να απαλλαγεί από το προβληματικό δίδυμο των σημερινών ενοίκων του Οβάλ Γραφείου, χωρίς να επιστρέψει αμαχητί στους Ρεπουμπλικανούς.

Κάπου εκεί, στην εξίσωση του μέλλοντος μπήκε το μεγαλύτερο “χαμένο ταλέντο” των τελευταίων ετών. Ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ ανακοίνωσε ότι, στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022, θα διεκδικήσει το αξίωμα του κυβερνήτη του Τέξας, απέναντι στον Γκρεγκ Άμποτ, ξαναπιάνει λοιπόν το νήμα με το δέος της παρ’ ολίγον μεγαλύτερης ανατροπής των τελευταίων δεκαετιών, το 2018, λόγο έλειψε να κερδίσει τον Τεντ Κρουζ, στη μάχη για την έδρα του Τέξας στη Γερουσία. Μια Πολιτεία… φετίχ για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που οι Δημοκρατικοί ελάχιστες φορές στην Ιστορία τους είχαν στο πολιτικό ραντάρ τους.

Αν το 2022, το Τέξας “πέσει”, χάρη στον Μπέτο Ο’ Ρουρκ, η μάχη για τον Λευκό Οίκο το 2024 θα γίνει απρόσμενα συναρπαστική. Και ο “νέος Κένεντι”, όπως αποκλήθηκε προ ετών ο Μπέτο ‘ Ρουρκ, θα έχει μια “δεύτερη ευκαιρία” να διορθώσει το μέλλον.

 

Written by Μάνος Οικονομίδης

Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας