Γιάννης Οικονόμου: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου
από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ
και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

 

Απολιγνιτοποίηση και δίκαιη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο

Η Κυβέρνηση, παρά τις πολλαπλές εξωγενείς κρίσεις, προωθεί το γενικότερο σχέδιό της για την προκοπή της Πατρίδας και την προσαρμογή μας στα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Ειδικότερα, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τα σχέδια δράσης που οδηγούν τη χώρα σε δυναμική ανάπτυξη, και την κοινωνία, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, σε ένα αύριο ασφάλειας και ευημερίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή σύσκεψη στη Κοζάνη με Υπουργούς, τοπικούς παράγοντες, εκπροσώπους τοπικών φορέων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αντικείμενο την προώθηση του σχεδίου απολιγνιτοποίησης και δίκαιης μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας που διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει με γρήγορα βήματα και να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, έτσι ώστε να προσελκύσουμε νέες και δυναμικές επενδύσεις στην περιοχή, που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας, διασφαλίζοντας την αειφόρο ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε αυτή να καταστεί περιφέρεια πρότυπο στην Ευρώπη.

Το σχέδιο απολιγνιτοποίησης, που ήδη εφαρμόζεται, συνιστά μια εμβληματική μεταρρύθμιση που απαντά στην πρόκληση της κλιματικής κρίσης, προστατεύει το περιβάλλον, βελτιώνει την ποιότητα ζωής στις λιγνιτικές περιοχές, δημιουργεί χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Για την επίτευξη της μεταρρύθμισης αυτής καταρτίστηκε Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και μπαίνει σε εφαρμογή «πακέτο» δημόσιων και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, που θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027. Το σχέδιο αυτό θα μετατρέψει τη Δυτική Μακεδονία σε μια περιοχή μεγάλων επενδύσεων.

Η μετάβαση αυτή κατέστη πιο επείγουσα για τη χώρα μας, για μια σειρά από λόγους:
Πρώτον, σε σύγκριση με άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. τα δικά μας κοιτάσματα λιγνίτη είναι φτωχότερα και πιο αντιοικονομικά.
-Δεύτερον, αρκετές παλαιές ρυπογόνες μονάδες της Δ.Ε.Η. έχουν εξαντλήσει τις μέγιστες ώρες λειτουργίας τους και έχουν αποσυρθεί.
-Τρίτον, η εκτίναξη του κόστους των ρύπων, έχει καταστήσει ακριβή και ασύμφορη την παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη.
-Τέταρτον, η έλλειψη ενός σχεδίου μετάβασης των εξαρτημένων περιοχών στη νέα εποχή, είχε σαν συνέπεια την επιδείνωση της ανεργίας στην περιοχή.

Με την κατάρτιση και δρομολόγηση του σχεδίου, η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος-μέλος της Ε.Ε. που διαθέτει εθνικό στρατηγικό σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης. Είναι η πρώτη μεταξύ των κρατών-μελών που δικαιούται στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης. Αλλά και το πρώτο κράτος-μέλος δικαιούχος του Ταμείου, με μεγάλη διαφορά ως προς την κατά κεφαλήν ενίσχυση ανά κάτοικο. Όλα αυτά επιτεύχθηκαν με σκληρές διαπραγματεύσεις και στηρίχθηκαν στο άρτιο σχέδιο που έχει προετοιμάσει και υλοποιεί η Ελληνική Κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης καταρτίστηκε -και ήδη εφαρμόζεται- ως σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα 2021-2023, με εξασφαλισμένους πόρους 368,7 εκατ. ευρώ. Ήδη δημοπρατήθηκαν, ανατέθηκαν ή κατασκευάζονται κρίσιμα έργα με συγκεκριμένη στόχευση το καθένα στην ευρύτερη περιοχή.

Για την πανδημία

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολυμέτωπη προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να στηριχθεί το Σύστημα Υγείας και να παραμείνουν ανοιχτές η οικονομία, η εκπαίδευση και η κοινωνία μας. Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις και συνεχίζει την εφαρμογή της δυναμικής στρατηγικής που έχει χαράξει. Εστιάζει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην εφαρμογή των μέτρων που ήδη ισχύουν και στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη δόση.

Ήδη, μετά τα πρόσφατα μέτρα, υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών. Τις τελευταίες 16 μέρες είχαμε αύξηση 10% στους συμπολίτες μας που επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο. Πλέον 7.135.000 πολίτες άνω των 12 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι πέρα από τα στοιχεία των νοσοκομείων, που επισημαίνουν ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι διασωληνωμένοι στις Μ.Ε.Θ. είναι ανεμβολίαστοι, πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατέδειξε ότι χάρη στους εμβολιασμούς αποφεύχθηκαν στη χώρα μας, στο διάστημα Δεκεμβρίου 2020- Νοεμβρίου 2021, πάνω από 12 χιλ. θάνατοι.

Σε ό,τι αφορά στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού «Όμικρον», που εντοπίστηκε σε χώρες της Νότιας Αφρικής και προκαλεί ανησυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποφασίστηκαν ήδη -ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής- και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, από αυτές τις περιοχές. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει απευθείας πτήσεις από τις χώρες αυτές.

Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον τομέα του φυσικού αερίου

Ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα μας -για την αναπτυξιακή της πορεία, την αναβάθμιση του γεωπολιτικού αποτυπώματός της και την επανατοποθέτησή της στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη- αποτελεί η συνεχής διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας με την Αίγυπτο. Η στρατηγική αυτή είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου το Νοέμβριο του 2020, και έκτοτε έχουν γίνει πολύ καθοριστικά και συγκεκριμένα βήματα.

Μετά τη συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με τον ομόλογό του, υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου στον τομέα του φυσικού αερίου. Προβλέπει την επέκταση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας στους τομείς της εμπορίας LNG, της εξερεύνησης και παραγωγής φυσικού αερίου και της προοπτικής διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου των δύο χωρών, με την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού.

Πέρα από την ενεργειακή τους σημασία, οι σχέσεις αμοιβαίας ειλικρινούς συνεργασίας, στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, συμβάλλουν στην ευημερία και την ασφάλεια των λαών της Μεσογείου.

Ευχαριστώ και παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας.
ΑΜ. ΚΑΤΖΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, παρότι ξέρω ότι και στη χθεσινή σας συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» αποκλείσατε ένα νέο lockdown, όπως και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, δεδομένου ότι υπάρχει η μετάλλαξη «Όμικρον» και βλέπω από το πρωί ότι υπάρχουν δημοσιεύματα για νέα μέτρα, όπως τρία rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, μάσκα σε όλους τους χώρους, κλειστούς-ανοιχτούς. Υπάρχει στη φαρέτρα της Κυβέρνησης ένα σχέδιο με επιπλέον μέτρα μέσα στις επόμενες μέρες;
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι δεν θα πάμε σε lockdown. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, μέσα από τα μέτρα που αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται, για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το Ε.Σ.Υ.. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, σε αυτή την κατεύθυνση θα μείνουμε προσηλωμένοι. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επιταχύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη, μέσα από ελέγχους να υποστηρίξουμε το πλαίσιο μέτρων που ισχύει αυτή τη στιγμή και βεβαίως, με κάθε τρόπο, να ενισχύσουμε το Ε.Σ.Υ., που δέχεται αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλη πίεση.
Β. ΣΑΜΑΡΑ: Δεν μας απαντήσατε, όμως, επί της ουσίας, αν θα ληφθούν νέα μέτρα και ειδικότερα, αν υπάρχει ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα στην εστίαση. Είχε τεθεί στο τραπέζι, για παράδειγμα, ένα σενάριο για πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης. Είναι κάτι που θα εξετάσετε λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον»;
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κατ’ αρχάς, σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη «Όμικρον» αυτή τη στιγμή όλοι εξετάζουν τα δεδομένα και τα ευρήματα που προκύπτουν με βάση την παρατήρηση της μετάλλαξης σε ολόκληρο τον κόσμο. Από εκεί και πέρα, η δική μας στρατηγική εξακολουθεί να παραμένει, όπως την είπα και προηγουμένως, συγκεκριμένη. Η χώρα δεν θα κλείσει. Τα μέτρα που έχουμε λάβει υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική σε αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που μπορεί να φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα, τα οποία, σε καμία περίπτωση, θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε αυτή τη στρατηγική, που ταυτόχρονα κρατά την οικονομία, την εκπαίδευση και την κοινωνία ανοιχτή.
Και την ίδια στιγμή, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε την εμβολιαστική κάλυψη. Και φυσικά, να ενισχύσουμε το Ε.Σ.Υ., θέτοντας στην υπηρεσία του κάθε διαθέσιμη δύναμη που υπάρχει και από τις ιδιωτικές κλινικές, όπως ήδη γίνεται το τελευταίο διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Επικράτεια, όπου παρίσταται ανάγκη.
Γ. ΚΑΝΤΕΛΗΣ: Μετά την απόφαση της Κομισιόν για την ισχύ του πιστοποιητικού εννέα μήνες στην ουσία, επηρεάζει αυτό την απόφαση της Κυβέρνησης, ώστε από τον Δεκέμβριο στη χώρα μας η ισχύς του να είναι για τους άνω των 60 στους επτά μήνες, θα μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, καθώς αν κάποιος πάει με ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, θα φαίνεται ότι είναι εντάξει, ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα περιορισμού;
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Οι συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως πρωταγωνιστήσαμε στην πρώτη φάση στην ανάγκη νέας αντιμετώπισης από όλη την Ευρώπη με την έκδοση του «πράσινου πιστοποιητικού», προφανώς και τώρα θα κοιτάξουμε πώς θα προσαρμόσουμε και θα συνδυάσουμε τις ενέργειές μας. Αυτό που σε συγκεκριμένη στιγμή έχει γίνει εδώ, για να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, να έχουν δηλαδή το Covid Pass σε μια σειρά από δραστηριότητες μέσα στη χώρα, οι συμπολίτες μας 60 ετών και πάνω, θα πρέπει να έχουν κάνει και την τρίτη δόση από το χρονικό ορίζοντα και μετά που αναφέρατε. Οποιαδήποτε αναγκαία προσαρμογή χρειάζεται, με βάση τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ε.Ε., θα γίνει, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αντίφαση, καμία σύγχυση πάνω σε ό,τι ισχύει.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε ότι η Κυβέρνηση επιμένει στην στρατηγική της και άξονας κεντρικός αυτής της στρατηγικής είναι η εφαρμογή των μέτρων. Ταυτοχρόνως, βέβαια, η Κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει και τα τοπικά φαινόμενα, αν μου επιτρέπετε την έκφραση, με ανθρώπους που αντιτίθενται στην εφαρμογή π.χ. των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία ή σε άλλους χώρους. Στον Κυριακάτικο Τύπο διαβάσαμε καταγγελίες υγειονομικών που μιλούσαν για εφορμήσεις ομάδων μέσα στα νοσοκομεία, που επιχειρούσαν να αποτρέψουν τις διασωληνώσεις. Τους ονόμαζαν δε αντιδιασωληνωτές. Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο;
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Με τους νόμους και τα όργανα της συντεταγμένης Πολιτείας. Είναι απολύτως σαφές. Σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των μέτρων, υπάρχει ένα συγκεκριμένο κυρωτικό πλαίσιο αυστηρό. Υπάρχουν τα εντεταλμένα όργανα της ελληνικής Πολιτείας -με την ΕΛ.ΑΣ. να σηκώνει πολύ μεγάλο βάρος προς την κατεύθυνση αυτή- που κάνουν ελέγχους και που επιβάλλουν κυρώσεις. Και, προφανώς, με ό,τι προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς κανένα ίχνος συμβιβασμού.
Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, την Κυριακή είχαμε το πρώτο crash test για τους πιστούς στην Εκκλησία. Πώς αξιολογεί η Κυβέρνηση την πρώτη εντύπωση που έχει;
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν έχουμε υπόψη μας να παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα κάπου. Έγιναν και κάποιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, που δεν έφεραν την αίσθηση κάποιας παραβατικότητας. Από εκεί και πέρα, όπως έχω πει και σε άλλες μου τοποθετήσεις, πρόκειται για ένα μέτρο που, προφανώς, μας βρίσκει σύμφωνους όλους. Βρίσκει σύμφωνη την Ιεραρχία, την κοινή γνώμη. Η Κυβέρνηση το θεσμοθέτησε. Και στο πεδίο αυτό κάνοντας ο καθένας σωστά τη δουλειά του -η Εκκλησία τη δική της δουλειά, με τον τρόπο που θεωρεί ότι θα είναι αποτελεσματικός και η ελληνική Πολιτεία τη δική της δουλειά- θα έχουμε τα αποτελέσματα που πρέπει, αποφεύγοντας αχρείαστες εντάσεις.
Β. ΣΑΜΑΡΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε ότι η οικονομία δεν θα ξανακλείσει και δεν θα πάμε σε lockdown. Πώς συμβιβάζεται, όμως αυτό με την απόφαση να αναβληθεί το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας; Γιατί αναβλήθηκε, αλλά, ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται η χώρα να πάει σε νέα περιοριστικά μέτρα;
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός. Είναι μία εσωκομματική γιορτή. Καταλαβαίνει κανείς ότι θα δημιουργούνταν, αυτό το χρονικό διάστημα, μία πρόσθετη -ας το πω έτσι- επικινδυνότητα, με χιλιάδες ανθρώπους, που, παρά το γεγονός ότι θα λαμβάναμε όλα τα μέτρα προστασίας. Σας θυμίζω ότι πέρα από το γεγονός ότι το Συνέδριό μας θα ήταν μόνο για εμβολιασμένους, θα υπήρχε και ισχυρή σύσταση, έως και υποχρέωση, ο καθένας να κάνει και ένα τεστ. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολιτικά γεγονότα που μας αναγκάζουν να βιαστούμε για να κάνουμε το Συνέδριό μας.
Δεδομένου, λοιπόν, ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπήρχε η ανάγκη για «περιττά ρίσκα», πάρθηκε -και σωστά- η απόφαση το Συνέδριό μας να γίνει αργότερα, όταν και τα πολιτικά μηνύματα που θα εκπέμψει δεν θα είναι σε δεύτερη μοίρα, εκ των πραγμάτων, λόγω της αγωνίας που υπάρχει για την πανδημία. Θα μπορούμε με καλύτερες συνθήκες να κάνουμε ένα ανοιχτό δημοκρατικό Συνέδριο, που είναι πολύ ουσιαστική υπόθεση για ζωντανούς πολιτικούς οργανισμούς, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη πολιτική και την ευρύτερη στρατηγική, η οποία παραμένει αταλάντευτη και είμαστε σταθεροί σε αυτή από τον Σεπτέμβριο. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...