Δούρου: Ο τόπος θα γυρίσει σελίδα όταν πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

“Απέναντι σε μια νεοδεξιά εξουσία που από την πρώτη στιγμή έστειλε το μήνυμα της πρόθεσής της να χειραγωγήσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες, ο αγώνας μας, ο αγώνας όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων παραμένει κοινός. Είναι ο αγώνας για ισχυρή, ανεξάρτητη, προοδευτική και δημοκρατική Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, με έργα και όχι με λόγια”. Αυτά παρατήρησε, μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνη Παπαδεράκη. Καθώς και αργότερα με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, τον Δήμαρχο Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, τον Αντιδήμαρχο για ζητήματα Οικονομικών- Πρασίνου Γιάννη Σαλούστρο, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη και εκπροσώπους του Δήμου Αμορίου.Το βράδυ ήταν ομιλήτρια με τον Γ. Σταθάκη σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, που διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ρεθύμνου, με θέμα “Μιλάμε για το περιβάλλον και την ενεργειακή κρίση”.

Η καινοτομία στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη
Η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Παπαδεράκη εστίασε στον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης, τη Στρατηγική της Περιφέρειας για τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας, τη γραφειοκρατία και δυσλειτουργία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στα έργα του ΒΟΑΚ, τη σύνδεση του τουριστικού τομέα με την αγροτική παραγωγή και τον αγροτοδιατροφικό τομέα καθώς και ευρύτερα ζητήματα σχέσεων Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ακολούθως, στο επίκεντρο της συζήτησης με την Αντιπεριφερειάρχη Μ. Λιονή, βρέθηκαν τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης, αυτοδιοικητικά προβλήματα, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η διαχείριση, με δημόσιο χαρακτήρα, των απορριμμάτων, οι δασικοί χάρτες, το κτηματολόγιο, οι αρμοδιότητες των ΟΤΑ και η χρηματοδότησή του, το Ταμείο Ανάκαμψης.
Οι προτάσεις για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Ακολούθησε η συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και πρόεδρο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), Γ. Μαρινάκη, ο οποίος ενημέρωσε για τις προτάσεις της ΕΔΕΥΑ σχετικά με την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Συγκεκριμένα οι προτάσεις αφορούν μεταξύ άλλων, την αύξηση της επιδότησης των ΔΕΥΑ, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της οικονομικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων λόγω της αύξησης του ενεργειακού τους κόστους, την προτεραιότητα στην αίτηση σύνδεσής τους προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τη δέσμευση του “χώρου” στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, διασφάλιση πρόσθετων χρηματοδοτήσεων από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.
“Είχαμε σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων, στη διάρκεια των οποίων ανταλλάξαμε απόψεις και προτάσεις καλών πρακτικών. Μια δημοκρατική, προοδευτική κυβέρνηση θα μπορέσει να βάλει σε τροχιά εκείνες τις αλλαγές που επιβάλλονται για μια νέα σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια σχέση εμβάθυνσης της τοπικής δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη μαζί με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ του Νομού, Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής με επικεφαλής τον Συντονιστή της ΝΕ Ηρακλείου, Δημήτρη Κλαράκη. Στις υπόλοιπες συναντήσεις στο Ρέθυμνο τη Ρ. Δούρου συνόδευε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, αποτελούμενη από τον Συντονιστή της ΝΕ Ρεθύμνου, Μανώλη Αυγενάκη, τον μέχρι πρότινος Γραμματέα, Θεόδωρο Δουλουμπέκη, τη Χρυσούλα Μανουσάκη, μέλος της ΚΕ και αναπληρώτρια ενεργειακής πολιτικής στην Επιτροπή Ενέργειας, τον Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ρεθύμνου, Δήμο Μπινετζή και τον Παπά Γιάννη Βάθη, μέλος της ΚΕ.
Ο τόπος θα γυρίσει σελίδα με ένα νέο πράσινο συμβόλαιο για δικαιοσύνη παντού με την υπογραφή μιας νέας δημοκρατικής, προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

“Ζούμε σε μια χώρα όπου το Σάββατο για παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δεν πατάει στη Βουλή για να μην απαντήσει στις 4 ερωτήσεις Τσίπρα για τις υποκλοπές, πήγε σε μεσημεριανή εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης, και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει το μεγαλύτερο ψέμα: ότι η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησής του είναι περιβαλλοντική. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που ψήφισε τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο 4685/2020 για να διαλύσει την νομική προστασία του περιβάλλοντος, ανοίγοντας κερκόπορτες για τα συμφέροντα των ισχυρών υποστηρικτών του και δημιουργώντας ανασφάλεια δικαίου. Στο όνομα της προσέλκυσης όχι σοβαρών επενδύσεων που να δημιουργούν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, με σεβασμό στη νομοθεσία αλλά επενδύσεων και επενδυτών, που, όπως η νεοδεξιά κυβέρνηση, αντιμετωπίζουν το περιβάλλον ως εχθρό, ως εμπόδιο, που πρέπει να παρακαμφθεί. Και το οποίο παρακάμφθηκε με τον νόμο των κκ Μητσοτάκη και Χατζηδάκη”. Αυτό παρατήρησε, μεταξύ άλλων, η Ρ. Δούρου στην ομιλία της το απόγευμα στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ρεθύμνoυ.
“Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αφορά στην πράσινη μετάβαση και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Αφορά ένα νέο μοντέλο βιώσιμη ανάπτυξης. Όχι όμως με τους όρους του κ. Μητσοτάκη αλλά με τους όρους ενός νέου πράσινου συμβολαίου, με δημοκρατικό, προοδευτικό πρόσημο. Μέσα από ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο, με μπροστάρηδες τους νέους, τις γυναίκες, τα μεγαλύτερα θύματα της κλιματικής και της ενεργειακής κρίσης. Ο τόπος θα γυρίσει σελίδα με ένα νέο πράσινο συμβόλαιο για δικαιοσύνη παντού, στην κοινωνία, την οικονομία, το κράτος, με την υπογραφή μιας νέας δημοκρατικής, προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.”

Best Of

Τσαπανίδου: Το σκάνδαλο Μητσοτάκη είναι πλέον σκάνδαλο της ΝΔ

Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου,...

Χαρίτσης: Η υπόθεση των υποκλοπών είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει συντελεστεί στην χώρα από την Μεταπολίτευση

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του...

Αχτσιόγλου: Ο κ. Οικονόμου επιμένει στη συγκάλυψη του σκανδάλου

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη...

Μάντζος: Προσδοκούσαμε ότι η κυρία Τσαπανίδου θα έφερνε άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Τρολάροντας το σύστημα… από μέσα

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η ιστορία του Ίλον Μασκ δεν θα...

Ποιός μπορεί να προστατεύσει (από τον εαυτό του) τον “ισχυρότερο ηγέτη του κόσμου”;

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η εικόνα του παραμένει τραγική. Όχι μόνο...

Οι (ασυγχώρητα) αφελείς, που προτιμούν έναν κεμαλιστή (τον οποίο θα στηρίξει με… βουλιμία η Δύση) αντί του Ερντογάν

Του Νίκου Φυλάγγελου   Η ζημιά την οποία προκαλούν στον εθνικό...

Θ. Παπαμιχαήλ: Το δίλημμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, να στοχεύει στα ζητούμενα του ψηφοφόρου πολίτη και να πιάνει τον σφυγμό της κοινωνίας

Γράφει ο Θανάσης Παπαμιχαήλ Πηγή: Εφημερίδα "Παρασκήνιο"   Πέρασαν κοντά πενήντα χρόνια...

ΤΖΟΚΕΡ: Πέμπτος μεγάλος τυχερός μέσα σε μόλις ένα μήνα

 Κέρδισε 854.137 ευρώ με 3 ευρώ   Το καλύτερο δυνατό ποδαρικό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρολάροντας το σύστημα… από μέσα

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η ιστορία του Ίλον Μασκ δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους μελετητές του μέλλοντος. Το αφεντικό της Tesla και τους τελευταίους μήνες του...

Ποιός μπορεί να προστατεύσει (από τον εαυτό του) τον “ισχυρότερο ηγέτη του κόσμου”;

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η εικόνα του παραμένει τραγική. Όχι μόνο για την τρέχουσα συγκυρία, αλλά και για την ατελή υπεράσπιση και σεβασμό της δικής του...

Οι (ασυγχώρητα) αφελείς, που προτιμούν έναν κεμαλιστή (τον οποίο θα στηρίξει με… βουλιμία η Δύση) αντί του Ερντογάν

Του Νίκου Φυλάγγελου   Η ζημιά την οποία προκαλούν στον εθνικό ιστό οι... ενσωματωμένοι και παθιασμένοι να προπαγανδίσουν τη δική τους αλήθεια, ακόμη και απέναντι στις...