Η Μισέλ Ομπάμα… υιοθετεί εκείνη που “τόλμησε να γίνει το φως”, το οποίο η ίδια αρνήθηκε

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Περί τέχνης, ταυτότητας και αισιοδοξίας. Η συζήτηση της Μισέλ Ομπάμα με την Αμάντα Γκόρμαν για λογαριασμό του περιοδικού “Time”, με τη νεαρή ποιήτρια της ορκωμοσίας Μπάιντεν να προσθέτει την εικόνα της σε ένα ακόμη πρωτοσέλιδο του εμβληματικού περιοδικού, είναι αυτό για το οποίο… διψάει η Αμερική. Ίσως όχι μόνο η Αμερική.

Θυμίζοντας πόσο έχει λείψει από τη ζωή μας η ποίηση, ειδικά σε περιόδους ακραίας ανασφάλειας, αποπροσανατολισμού και αποσταθεροποίησης, όπως είναι η τρέχουσα συγκυρία με τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Η 22χρονη ποιήτρια τέθηκε υπό την… υιοθεσία της Μισέλ, φυσικά και του ίδιου του Μπαράκ Ομπάμα, στη στρατηγική διαμόρφωση του μέλλοντός της. Μεταξύ σοβαρού και αστείου άλλωστε, η Αμάντα Γκόρμαν έχει δηλώσει ότι θα την ενδιέφερε να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ όταν… θα μπορεί να το κάνει ηλικιακά.

Η πλέον… λατρεμένη Πρώτη Κυρία της Αμερικής αγκαλιάζει εκείνη που “τόλμησε να γίνει το φως”, όπως μας παρότρυνε να κάνουμε η Αμάντα Γκόρμαν με το ποίημά της στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Ένα φως που, η ίδια η Μισέλ Ομπάμα αρνήθηκε να ενσαρκώσει η ίδια.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος