Γαϊτάνης: Η διείσδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεσαίο χώρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, στο BLUE SKY και στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Νίκο Ελευθερόγλου.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης αναφερόμενος στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού περί σταθερών κυβερνήσεων από ένα κόμμα, αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί αυτοδύναμη μονοκομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία σε επίπεδο κυβερνητικής σύνθεσης θα εκφράζει ευρύτερα μέρη της κοινωνίας που αναγνωρίζουν ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει, να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος και να κινηθεί προς τα εμπρός.

Ειδικότερα εξήγησε ότι το μεγαλύτερο ζήτημα για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι η διείσδυση του Πρωθυπουργού στον κεντρώο χώρο. «Αυτό προσπαθούν και οι δύο τους να αντιπαλέψουν. Ξέρουν ότι το ισχυρό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κυριαρχία του σε αυτόν τον πολιτικό χώρο και με τέτοιου είδους δηλώσεις, οι οποίες έρχονται από το χθες, φανερώνουν τους φόβους τους», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι κ. Μητσοτάκης δεν είναι ένας «άγνωστος Χ» πρωθυπουργός, αλλά είναι ένας πρωθυπουργός με πεπραγμένα και με μετρήσιμο έργο εδώ και 4 χρόνια. Χαρακτήρισε δε αλαζονική τη στάση του κ. Ανδρουλάκη που θέλει να επιβάλλει πρωθυπουργό, κρατώντας όμως το όνομα του κρυφό για μετά τις εκλογές. Όταν ο πολίτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, επιλέγει το πρόγραμμα της και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Αντίθετα, υποστήριξε, ότι όταν επιλέγει κάποιος ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρει στην πραγματικότητα για τι ακριβώς ψηφίζει.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει ακραίες και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδήγησαν στην αύξηση του πληθωρισμού, ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι η συγκεκριμένη κριτική είναι εκτός πραγματικότητας και διερωτήθηκε εάν η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20%, η ψηφιακή κάρτα εργασίας που ενδυναμώνει τον εργαζόμενο, η μείωση της ανεργία με τη δημιουργία 300 χιλιάδων θέσεων εργασίας, οι 25 χιλιάδες εκπαιδευτικοί και τα 56 δις ευρώ που διέθεσε η κυβέρνηση για να σταθεί όρθια η κοινωνία στην πανδημία και την ενεργειακή κρίση είναι ακραίες πολιτικές.

Αντίθετα σημείωσε ότι οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται ως εκκρεμές χωρίς να προσφέρουν λύσεις. Υπενθύμισε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, σύμφωνα με το παράδειγμα της Ισπανίας και ανέφερα τα στοιχεία που τελικά δείχνουν ότι στην Ελλάδα ο πληθωρισμός έπεσε, ενώ στην Ισπανία που μειώθηκε ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε.

Best Of

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες...

Μητσοτάκης: Να επιμένουμε πολύ στον προγραμματικό μας λόγο

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς...

Να εξηγήσει ο Μαραντζίδης στον Τσίπρα ότι πρέπει να… μετακομίσει στο ΠΑΣΟΚ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η είδηση της αξιοποίησης του Νίκου Μαραντζίδη...

Ιωάννα Δρέττα: Ο ελληνικός τουρισμός έχει πολλές ευκαιρίες μπροστά του

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τις πρώτες σκέψεις της για το χαρτοφυλάκιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες...

Υπαγορεύοντας στην Ιστορία… τι θα γράψει για σένα

Του Κυριάκου Βελισσάριου Το σχετικό δικαίωμα το κέρδισε... χωρίς βοήθεια....

Πώς… κατάφερε η Αμερική (του Μπάιντεν) να “χάσει” την Τουρκία

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η πανηγυρική επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην...

Λευτέρης Κουσούλης: Ο “αντι- ΣΥΡΙΖΑ” αγώνας δεν ανήκει σε πρόσωπα ή κόμματα

Του Μανώλη Κομνηνού   Στο περιεχόμενο και την ουσία του "αντι-ΣΥΡΙΖΑ"...

Αναγράφω σοι η Πόλις σου…

  Η στιγμή που πάγωσε τον χρόνο. Η 29η Μαϊου (1453)...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν ότι διαθέτει προχωρημένη αίσθηση του... χιούμορ. Με φόντο το αποτέλεσμα των εκλογών της...

Υπαγορεύοντας στην Ιστορία… τι θα γράψει για σένα

Του Κυριάκου Βελισσάριου Το σχετικό δικαίωμα το κέρδισε... χωρίς βοήθεια. Ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί με την Ιστορία, μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία της Τουρκίας. Δυο...

Πώς… κατάφερε η Αμερική (του Μπάιντεν) να “χάσει” την Τουρκία

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η πανηγυρική επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην Προεδρία της Τουρκίας συνιστά, την ίδια στιγμή, μια βαριά και ιστορική ήττα για τη συλλογική...