Γ. Χαρβαλιάς: Οι σύγχρονοι εφιάλτες του έθνους

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Πηγή: newsbreak.gr

 

Θα συμφωνήσω με τον Νίκο Δένδια ότι οι σημερινοί εχθροί του έθνους δεν είναι οι «κομμουνιστές».

  • Του Γιώργου Χαρβαλιά

Ειδικά οι σημερινοί. Το «βαλσαμωμένο» ελληνικό ΚΚΕ, με επικεφαλής έναν βουκολικό τύπο που αναμασά την απεχθή ξύλινη γλώσσα της Κομιντέρν, δεν πείθει, δεν εμπνέει, δεν συνεπαίρνει.

Επομένως δεν αποτελεί κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία. Ούτε βεβαίως θα μπορούσε να οργανώσει έναν ταξικό ξεσηκωμό με χαρακτηριστικά επανάστασης για την ανατροπή της αστικής δημοκρατίας. Αυτά είναι αστειότητες. Το ΚΚΕ αντιμετωπίζεται πλέον ως μία συντεχνιακή οργάνωση βετεράνων «επαγγελματιών του σφυροδρέπανου», γι’ αυτό και περιορίζεται στα συνήθη εκλογικά του ποσοστά.

Η κομμουνιστική Αριστερά ασφαλώς και έχει βεβαρημένο ιστορικό μητρώο. Πρωταγωνίστησε σε ακραίες εκφάνσεις εμφύλιου σπαραγμού και ευθύνεται για μύρια όσα εγκλήματα εις βάρος αθώων Ελλήνων. Όμως μαζί με το λερωμένο της παρελθόν διαθέτει και περγαμηνές πατριωτικών αγώνων. Οι κομμουνιστές μαζί με πολλούς άλλους Ελληνες πολέμησαν τους Γερμανούς κατακτητές και έδωσαν μάθημα εθνικής αξιοπρέπειας, σε αντίθεση με κάποιους άλλους δωσίλογους που έσπευσαν να συνεργαστούν με τους ναζί.

Το κυριότερο αντεθνικό ολίσθημα των παλαιότερων Ελλήνων κομμουνιστών ήταν ότι υιοθέτησαν κατά καιρούς προδοτικές θέσεις, με κορυφαίο παράδειγμα την υπόθεση της Μακεδονίας. Και ήταν αυτοί που υπονόμευαν το ηθικό του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία, λέγοντας ότι «μπλέκουμε σε ξένα χωράφια».

Όμως το «ΟΙΚΑΔΕ», που καλούσε εμμέσως τους Ελληνες στρατιώτες να λιποτακτήσουν, δεν το έγραψε κομμουνιστής. Ο «συντηρητικός» εκδότης της τότε «Καθημερινής» το έγραψε, για να μην ξεχνιόμαστε.

Έχει δίκιο λοιπόν ο Δένδιας. Σε μια περίοδο όπου η χώρα χρεοκοπημένη ζει με δανεικά άσπονδων Ευρωπαίων «φίλων», αντιμετωπίζοντας ξανά την τουρκική πολεμική απειλή, εχθροί δεν είναι οι Ελληνες κομμουνιστές. Άλλοι είναι οι σύγχρονοι εφιάλτες του έθνους. Ο παλιός διχασμός «εθνικοφρόνων» και «κομμουνιστών» παρήλθε. Οπως και οι συγκεκριμένες διαχωριστικές γραμμές. Κοινωνικό, ταξικό και πολιτικό διχασμό μπορεί να βιώσουμε ξανά, αλλά αυτός θα κινείται στον άξονα των ξενόδουλων εθνομηδενιστών (κάθε πολιτικής προέλευσης) και των Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους.

Η ανέξοδη λοιπόν «κομμουνιστοφαγία», εκτός από ντεμοντέ, είναι βλαπτική, ειδικά όταν γίνεται για «πέντε λεπτά δημοσιότητας». Και σε κάθε περίπτωση ο βουλευτής που διεγράφη δεν διαθέτει το διαμέτρημα για να αυτοανακηρύσσεται υπερασπιστής της ιερής μνήμης μιας μεγάλης μερίδας νεκρών του Εμφυλίου. Ας μείνει καλύτερα στην υπεράσπιση των μνημονίων, στην οποία διέπρεπε από τα μικρόφωνα του Σκάι. Μέσω αυτής, άλλωστε, βρήκε θέση στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. του κυρίου Μητσοτάκη…

Best Of

Τα νέα στελέχη που προωθεί ο Μητσοτάκης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου δούλεψε σαν...

Τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μετά...

Η «πλατφόρμα» Δένδια για τον μεσαίο χώρο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Από τις ομιλίες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο...

Κικίλιας: Επενδύουμε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου

Οι ισχυροί δεσμοί της στενής συνεργασίας Ελλάδας και σκανδιναβικών...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία γυρίζουν σελίδα: Παραδόθηκαν πλήρως ανακαινισμένα από τον ΟΠΑΠ     

  Σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, με 30 έργα ανακαίνισης...

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΠΑΠ Game Time

Ο Τάσος Παπαλαζάρου μιλάει για τον μεγάλο αγώνα του...

Η ΕΡΤ NEWS ανεβάζει στροφές

Του Μανώλη Κομνηνού   Το εγχείρημα ήταν εξαρχής ενδιαφέρον. Και όσο...

Ο εφιάλτης της (οικονομικής) κρίσης διαρκείας για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Και των… Μνημονίων (που επιστρέφουν)

Του Νίκου Φυλάγγελου   Το μωσαϊκό που διαμορφώνεται είναι εκρηκτικό. Εφιαλτικό....

Γ. Χαρβαλιάς: Η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς Πηγή: newsbreak.gr   Μια πρώτη παρατήρηση στον απόηχο...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία γυρίζουν σελίδα: Παραδόθηκαν πλήρως ανακαινισμένα από τον ΟΠΑΠ     

  Σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, με 30 έργα ανακαίνισης σε συνολική επιφάνεια 14.960 τ.μ.    Υπηρεσίες υγείας κορυφαίου επιπέδου σε ένα ευχάριστο θεραπευτικό περιβάλλον προσφέρουν πλέον...

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΠΑΠ Game Time

Ο Τάσος Παπαλαζάρου μιλάει για τον μεγάλο αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Η ώρα του τελικού έφτασε στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός και ο...

Η ΕΡΤ NEWS ανεβάζει στροφές

Του Μανώλη Κομνηνού   Το εγχείρημα ήταν εξαρχής ενδιαφέρον. Και όσο περνάει ο καιρός, η υλοποίησή του ξεπερνάει τις αναπόφευκτες ατέλειες του ξεκινήματος, και αφήνει υποσχέσεις...