Φώφη Γεννηματά: Ο δρόμος που επιλέγει η κυβέρνηση είναι τελείως λάθος

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

– Ναι στην φύλαξη, όχι στην αστυνομοκρατία, κάρτα εισόδου για τους φοιτητές. Κανένας -που δεν έχει δουλειά στο χώρο των πανεπιστημίων- ανεξέλεγκτος. Είναι καθαρή η θέση μας, δημόσια διατυπωμένη και από το βήμα της Βουλής.

– Θέλουμε να αναβαθμιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια, γιατί αυτό έχει να κάνει απολύτως με το μέλλον και τις ευκαιρίες που θα έχουν τα παιδιά μας και το μέλλον της χώρας μας. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αλλά να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Μπορούν τα πανεπιστήμια να αναλάβουν την ευθύνη να περιφρουρήσουν το χώρο τους. Με ομάδες αστυνομικών, μπορεί να είναι ιδιώτες, αυτά θα αποφασίσουν. Βεβαίως, κανένας δεν μπορεί να μπαίνει στο πανεπιστήμιο χωρίς κάρτα. Να μπει ένα τέλος στην ανομία, να είναι πραγματικά ένας χώρος διακίνησης ιδεών.

– Υπάρχει μία νίκη της δημοκρατίας, η φωνή του αμερικανικού λαού νίκησε, νικήθηκαν οι φωνές του διχασμού και το λαϊκισμού και αυτή είναι μία νίκη για όλους στον κόσμο που πιστεύουν στις αξίες αυτές. Ελπίζουμε να υπάρξει νέα σελίδα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

– Το βάρος της χώρας μας θα πρέπει να πέσει στο να πιέσουμε την Τουρκία -μέσω της πίεσης των εταίρων μας- να δεχτεί στο εσωτερικό δίκαιο της, το δίκαιο της θάλασσας, γιατί θα αποτελέσει σοβαρή ρεαλιστική βάση για να υπάρξει σοβαρή επίλυση, αν από διερευνητικές περάσουμε σε διαπραγματεύσεις.

– Σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχει μεγάλη ευθύνη η ελληνική πλευρά με τη στάση της που δεν έχει δώσει στους συμμάχους μας να κατανοήσουν τα δίκαιά μας, πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία, τους κινδύνους που υπάρχουν για την Ευρώπη από τη νέα στάση της Τουρκίας.  Γι’ αυτό λέμε, αυτή η υποχωρητικότητα της ελληνικής πλευράς πρέπει να τελειώσει, γιατί δεν οδηγεί στην υπεράσπιση των δικαίων.

– Η δική μας θέση είναι ότι ναι, χρειάζεται να δούμε πώς θα ανοίξουμε τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Το άνοιγμα με ασφάλεια σημαίνει ότι παίρνεις τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και παίρνεις αποφάσεις με βάση το φορτίο της κάθε περιοχής.

– Τα σχολεία δεν μπορεί να ξανανοίξουν όπως λειτουργούσαν πριν κλείσουν. Δηλαδή, με συνωστισμό στις τάξεις, χωρίς τεστ για καθηγητές και μαθητές και ιδιαίτερα όταν υπάρχει κρούσμα.

– Η κα Δημαδάμα, που ήρθα σε επικοινωνία, δεν θέλει να δώσει συνέχεια σε ότι έχει πει. Εγώ απερίφραστα της δήλωσα τη στήριξή μας.

– Στηρίζουμε απερίφραστα την κίνηση της κας Μπεκατώρου για να σπάσει ο κύκλος του φόβου και της σιωπής. Πρέπει να φοβούνται οι δράστες και όχι τα θύματα. Αν δεν ανοίξουν τα στόματα, οι δράσεις θα μένουν ατιμώρητοι.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Α. Παυλόπουλος: Οι αστυνομικοί λένε ότι δεν είναι δική τους δουλειά πηγαίνουν στα Πανεπιστήμια.

Φώφη Γεννηματά: Πράγματι δεν είναι δική τους δουλειά. Έχουμε τοποθετηθεί δημόσια και σε λίγες ημέρες θα κάνουμε μία ανοιχτή εκδήλωση για το θέμα με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, φοιτητών και στελεχών του κινήματος μας. Λέγαμε εδώ και ένα χρόνο ότι η λύση που προωθούσε η κυβέρνηση για το άσυλο δεν έφερνε αποτελέσματα και δεν έφερε αποτελέσματα. Αποφάσισαν να μπαίνει η αστυνομία στα πανεπιστήμια ότι ώρα θέλει και δυστυχώς εξακολουθούν να γίνονται στα υπόγεια των πανεπιστημίων αυτά που γίνονταν και πριν. Εμείς θέλουμε να λυθούν μία και καλή τα προβλήματα. Θέλουμε να αναβαθμιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια γιατί αυτό έχει να κάνει απολύτως με το μέλλον και τις ευκαιρίες που θα έχουν τα παιδιά μας και το μέλλον της χώρας μας. Επομένως δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αλλά να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Μπορούν και πρέπει τα πανεπιστήμια να αναλάβουν την ευθύνη να περιφρουρήσουν το χώρο τους. Με ομάδες φύλαξης και βεβαίως κανένας δεν μπορεί να μπαίνει στο πανεπιστήμιο χωρίς κάρτα εισόδου. Να μπει ένα τέλος στην ανομία, να είναι πραγματικά ένας χώρος διακίνησης ιδεών. Να υπάρχει έλεγχος.  Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι τα πανεπιστήμια. Να σεβόμαστε το χώρο, να μάθουμε στα παιδιά να τον σέβονται και η πλειοψηφία τους θέλει έναν χώρο που να ανταποκρίνεται στις προσπάθειες που έχουν κάνει να βρεθούν εκεί και να εξασφαλίζει το μέλλον τους. Επομένως έχει σημασία αντί να βρισκόμαστε απέναντι και να διχαζόμαστε με τέτοιες λογικές αστυνομοκρατούμενου πανεπιστημίου να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύσεις να έχουμε τα πανεπιστήμια που αξίζει η χώρα μας και η νέα γενιά της πατρίδας.

Α. Παυλόπουλος: Για ποιο λόγο δεν το έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι πρυτανικές αρχές;

Φώφη Γεννηματά: Χρειάζεται να μπει ένα τέλος. Υπάρχουν ευθύνες και στις πρυτανικές αρχές και στα πολιτικά κόμματα. Όμως, τα πράγματα ωριμάζουν,  αλλάζουν οι συνθήκες και σήμερα είναι κοινή πεποίθηση πως πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία και κάτι πρέπει να αλλάξει. Έχουμε παραδείγματα για το τι συμβαίνει γύρω μας, στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Μπορούμε να τα δούμε, να τα προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα και επιτέλους να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί. Όμως, ο δρόμος που επιλέγει η κυβέρνηση είναι τελείως λάθος. Οδηγεί τα πράγματα σε αδιέξοδο, σε σύγκρουση, σε πόλωση, που δεν επιτρέπει τη συνεννόηση και την εξεύρεση λύσης. Προσπαθήσαμε εδώ και ένα χρόνο να βρούμε λύση, προσωπικά επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό παιδείας από τότε που μιλούσαμε για το άσυλο. Δεν μας άκουσαν. Μπορούσαμε να λύσουμε τα προβλήματα από τότε και να είμαστε τώρα ένα βήμα μπροστά. Συζητάμε με ένα χρόνο καθυστέρηση ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Α. Παυλόπουλος: Για να είναι καθαρό κυρία Γεννηματά, ναι στη φύλαξη;

Φώφη Γεννηματά: Ναι στην φύλαξη όχι στην αστυνομοκρατία, κάρτα εισόδου για τους φοιτητές κανένας που δεν έχει δουλειά στο χώρο των πανεπιστημίων ανεξέλεγκτος. Είναι καθαρή η θέση μας, δημόσια διατυπωμένη και από το βήμα της Βουλής. Τα έχω πει εδώ και ενάμιση χρόνο. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.  Το χειρότερο είναι ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα και θα βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο.

Α. Παυλόπουλος: Τι θα γίνει με τα ελληνοτουρκικά; Εσείς ζητήσατε καθαρές γραμμές. Πώς θα γίνει το ραντεβού της Δευτέρας; Πως πιστεύετε ότι μπορεί να επηρεάσει ο κ. Μπάιντεν πια που είναι ο ένοικος του Λευκού Οίκου;

Φώφη Γεννηματά: Κατ’ αρχήν με τη νίκη Μπάιντεν, υπάρχει μία νίκη της δημοκρατίας, η φωνή του αμερικανικού λαού νίκησε, νικήθηκαν οι φωνές του διχασμού και το λαϊκισμού και αυτή είναι μία νίκη για όλους στον κόσμο που πιστεύουν στις αξίες αυτές. Ελπίζουμε να υπάρξει νέα σελίδα στις Η.Π.Α. Είναι σημαντικό βήμα η επιστροφή της Αμερικής στη συμφωνία για το κλίμα και μας αφορά όλους. Για τα εθνικά μας θέματα, ήμουν απόλυτα σαφής στη Βουλή ότι χρειάζονται καθαρές κόκκινες γραμμές και επικαιροποιημένη εθνική γραμμή. Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι η Τουρκία έχει αλλάξει γραμμή. Έχει δώσει τέλος στην ευρωπαϊκή της προοπτική. Ακολουθεί στρατηγική νεοοθωμανική, αναθεωρητική που βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Αυτό ζητούσαμε να γίνει κατανοητό από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι για να χαράξουμε αυτή την επικαιροποιημένη εθνική γραμμή για να αντιδράσουμε οργανωμένα και με σχέδιο απέναντι σε αυτή τη στρατηγική της Τουρκίας.  Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός δεν το έχει αποδεχτεί μέχρι σήμερα. Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν έχει συνεκτική πολιτική δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα τα αντιμετωπίσει όλα αυτά. Απλά αντιδρά σε κάθε δράση της Τουρκίας. Εμείς θεωρούμε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση η επανεκκίνηση των διερευνητικών.  Είναι προφανές ότι οι διερευνητικές δεν εξελίσσονται κάτω από ένα κλίμα πίεσης, έντασης και συνεχιζόμενων προκλήσεων. Αυτό περίμενα ότι θα έπρεπε να έχει γίνει σαφές. Ξεκαθάρισα ότι το βάρος της χώρας μας θα πρέπει να πέσει στο να πιέσουμε την Τουρκία μέσω και της πίεσης των εταίρων μας να δεχτεί στο εσωτερικό δίκαιο της, το δίκαιο της θάλασσας γιατί θα αποτελέσει σοβαρή ρεαλιστική βάση για να υπάρξει σοβαρή επίλυση αν από διερευνητικές περάσουμε σε διαπραγματεύσεις.

Α. Παυλόπουλος: Αν, όμως, οι εταίροι σου δεν θέλουν, δεν έχεις πολλές επιλογές. Ο Μαας ήταν μπροστά στο Τσαβούσογλου όταν εκτόξευσε πολεμικές απειλές. Άρα;

Φώφη Γεννηματά: Παίζει μεγάλο ρόλο η θέση της χώρας μας και πως έχει παλέψει όλα αυτά τα θέματα. Αν εμείς δεν πιέσουμε από την πλευρά δεν βρούμε τρόπους να κινητοποιήσουμε τους συμμάχους μας τότε έχουμε και εμείς ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν. Και πιο συγκεκριμένα έχει ευθύνη η κυβέρνηση. Όταν τους προηγούμενους μήνες δεν παίρνονταν οι αποφάσεις που έπρεπε για σοβαρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και ο Πρωθυπουργός δήλωνε ικανοποιημένος γιατί έχουμε απαίτηση από το Μαας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Τουρκίας; Άρα σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει μεγάλη ευθύνη η ελληνική πλευρά με τη στάση της που δεν έχει δώσει στους συμμάχους μας να κατανοήσουν τα δίκαιά μας πως συμπεριφέρεται η Τουρκία, τους κινδύνους που υπάρχουν για την Ευρώπη από τη νέα στάση της Τουρκίας.  Γι’ αυτό λέμε αυτή η υποχωρητικότητα της ελληνικής πλευράς πρέπει να τελειώσει γιατί δεν οδηγεί στην υπεράσπιση των δικαίων.

Α. Παυλόπουλος: Πως κρίνεται την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση; Είστε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων και των άλλων κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων;

Φώφη Γεννηματά: Το πρόβλημα όλο αυτό το διάστημα με την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πως η κυβέρνηση κάνει συνεχώς μπρος πίσω. Η Κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο. Εκνευρίζεται ο κ. Μητσοτάκης όταν του λέω στη Βουλή ότι ακολουθεί τη γραμμή βλέποντας και κάνοντας, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Η δική μας θέση είναι διατυπωμένη δημόσια και την έχουμε καταθέσει γατί θέλουμε να συμβάλλουμε, να βοηθήσουμε για να αντιμετωπιστεί η πανδημία που είναι ο κοινός εχθρός. Η δική μας θέση είναι ότι ναι, χρειάζεται να δούμε πως θα ανοίξουμε τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Το άνοιγμα με ασφάλεια σημαίνει ότι παίρνεις τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και παίρνεις αποφάσεις με βάση το φορτίο της κάθε περιοχής. Δεν υπάρχει λόγος για οριζόντιες αποφάσεις για όλη την χώρα, που είδαμε ότι δεν προστατεύουν ούτε την υγεία, ούτε από τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Α. Παυλόπουλος: Να ανοίξουν, λοιπόν, τα σχολεία σε όλη τη χώρα ή ανά περιοχές;

Φώφη Γεννηματά: Να ανοίξουν τα σχολεία και η οικονομική δραστηριότητα είναι προτεραιότητα, αλλά πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Πρέπει να γίνει όπου το επιδημιολογικό φορτίο το επιτρέπει. Για τα σχολεία δεν μπορεί να ξανανοίξουν όπως λειτουργούσαν πριν κλείσουν. Δηλαδή, με συνωστισμό στις τάξεις, χωρίς τεστ για καθηγητές και μαθητές και ιδιαίτερα όταν υπάρχει κρούσμα. Είδαμε ότι δεν λειτούργησε στο προηγούμενο διάστημα. Άρα με ποια λογική θα ανοίξουν, όπως έκλεισαν, ενώ υπήρχε πρόβλημα με τον τρόπο που λειτουργούσαν.

Α. Παυλόπουλος: Άρα θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ένα σχέδιο που να δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμά τους…

Φώφη Γεννηματά: Δεν έχουμε ακούσει να αλλάζει κάτι η κυβέρνηση στον τρόπο λειτουργίας στα σχολεία. Εμείς είχαμε πει να υπάρξει εκ περιτροπής λειτουργία, να βρεθούν περισσότερες αίθουσες από δημοτικούς χώρους, να χρησιμοποιείται βεβαίως και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Α. Παυλόπουλος: Αυτό, όμως, δημιουργεί πολλές ταχύτητες, επηρεάζει το ωράριο των γονιών.

Φώφη Γεννηματά: Τα πιο σημαντικό από όλα είναι να προφυλάξουμε την υγεία των πολιτών.

Α. Παυλόπουλος: Ναι αλλά και το μεροκάματο είναι σημαντικό;

Φώφη Γεννηματά: Μιλάμε για γυμνάσια και λύκεια τώρα. Δεν μιλάμε για δημοτικά, που ήδη λειτουργούν. Στα γυμνάσια και τα λύκεια το άνοιγμα δεν συνδέεται τόσο άμεσα με το μεροκάματο των γονιών. Μιλάμε για μεγαλύτερα παιδιά. Άρα  να δούμε κατά προτεραιότητα την υγεία των παιδιών, των οικογενειών τους  και των καθηγητών, γιατί υπήρξαν σοβαρά προβλήματα από το προηγούμενο διάστημα. Είχα τραυματική, προσωπική εμπειρία για το που οδήγησαν όλα αυτά με τον τρόπο που λειτούργησαν τα σχολεία με απώλειες ανθρώπινων ζωών. Δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία με 30 παιδιά στις τάξεις, να υπάρχει κρούσμα, να κλείνουν οι τάξεις, να μην υποχρεώνονται τα παιδιά να κάνουν τεστ και στο τέλος όποιον πάρει ο χάρος.

Α. Παυλόπουλος: Ένα σχόλιο για τις φοβερές αποκαλύψεις στον αθλητισμό; Οι ομοσπονδίες μετατράπηκαν σε καθεστώτα; Και επειδή είχατε επικοινωνία με την κα Δημαδάμα, σας αποκάλυψε το όνομα του ανθρώπου που λέει ότι την παρενόχλησε και τι σκοπεύετε να κάνετε.

Φώφη Γεννηματά: Η κα Δημαδάμα που ήρθα σε επικοινωνία δεν θέλει να δώσει συνέχεια σε ότι έχει πει. Εγώ απερίφραστα της δήλωσα την στήριξή μας. Η δική μας άποψη είναι ότι πρέπει να πέσει φως, τα πράγματα να παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά μέχρι ενός σημείου μπορείς να παρέμβεις  στις αποφάσεις ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε αυτή τη θέση.  Θεωρώ πως έχει πάρει τις αποφάσεις της όπως με ενημέρωσε. Η πρόθεση μας της ήταν να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν οι γυναίκες, να σπάσει ο κύκλος της σιωπής.

Α. Παυλόπουλος: Σας είπε αν υπάρχει ακόμα στο κόμμα αυτός ο άνθρωπος;

Φώφη Γεννηματά: Μας διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στέλεχος ενεργό στο κόμμα μας , ότι ήταν πρόσωπο στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Από την μεριά μου ξεκαθάρισα αν είναι διατεθειμένη να δώσει στοιχεία το κόμμα θα πράξει τα δέοντα που επιβάλλονται. Όμως αφού δεν αφορά ενεργό στέλεχος μας εδώ και χρόνια, μένουμε στην απερίφραστη στήριξή μας σε όλες τις γυναίκες, που παίρνουν την απόφαση να μιλήσουν για να σπάσει ο κύκλος του φόβου και της σιωπής. Πρέπει να φοβούνται οι δράστες και όχι τα θύματα. Αν δεν ανοίξουν τα στόματα οι δράσεις θα μένουν ατιμώρητοι. Στην υπόθεση της κας Μπεκατώρου υπάρχουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις, δεν γνωρίζουμε σε βάθος την υπόθεση, έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και έχω την εμπιστοσύνη ότι θα γίνει ότι πρέπει σε βάρος όσων έχουν συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο. Σε ότι αφορά τις ομοσπονδίες δεν θέλω να τους βάλω όλους σε ένα τσουβάλι. Δεν θέλω να είμαι ισοπεδωτική και άδικη για μερικούς ανθρώπους που αγωνίζονται για τον αθλητισμό, για τη σημαία και την Ελλάδα. Αυτό που έχει σημασία είναι να σπάσει το πέπλο της σιωπής, να σπάσει ο φόβος, άνδρες και γυναίκες να φτιάξουμε έναν κύκλο αλληλεγγύης για να στηρίξουμε τα θύματα. Να σταματήσει η λογική ότι φταίει και η γυναίκα  ότι προκάλεσε που κάνουν τη γυναίκα ότι είναι ένοχη ή ότι δεν κατάλαβε.

Α. Παυλόπουλος: Λένε ότι τον κ. Λοβέρδο «τον «φάγατε» για να τον αποψιλώσετε ενόψει συνεδρίου».

Φώφη Γεννηματά: Για όνομα του θεού είναι παράλογα πράγματα είναι υπερβολή αυτό που ακούγονται γύρω από το κόμμα μας. Έκανε ανασχηματισμό ο κ. Μητσοτάκης κανένας δεν μίλησε. Γίνονται όλα αυτά στο ΣΥΡΙΖΑ με τρεις, τέσσερις γραμμές και κείμενα στην Κεντρική Επιτροπή κανένας δεν μιλά στο βαθμό που μιλά για μας. Κάναμε μία επιλογή και νομίζω ότι οφείλαμε να την κάνουμε. Θεωρώ ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης με την εμπειρία ο ένας και την ορμή ο δεύτερος  μπορούν να στηρίξουν την γραμμή μας Ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχίζει να μας εκπροσωπεί στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής με το καλύτερο τρόπο. Τα ζητήματα των εκλογών στο κόμμα μας θα μας απασχολήσουν στο τέλος του ‘21. Τώρα είμαστε προσηλωμένοι στα ζητήματα της διαχείρισης της πανδημίας και τα προβλήματα των ανθρώπων. Μην αδικείτε το Κίνημα Αλλαγής.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...