Ευτυχία Κοκκίνη: Καινούριες αποφάσεις, σε διαφορετικό σκηνικό

Της Ευτυχίας Κοκκίνη

 

Το 2021 ήρθε στη ζωή μας μετά από μία ολέθρια χρονιά, στην οποία η ανθρωπότητα βίωσε κάθε μορφής απώλεια. Από την ανθρώπινη ζωή μέχρι την οικονομική εξαθλίωση για μία μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας. Καθολικά, όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα σαν συνισταμένες της καθημερινότητας μας, αλλά και όλα τα θετικά συναισθήματα, τα οποία απορρέουν από αυτές.

Μπορούμε άραγε να θέσουμε καινούργιους προσωπικούς στόχους για ένα αβέβαιο μέλλον; Όταν ήδη ξέρουμε ότι στις «κανονικές» χρονιές που προηγήθηκαν στάθηκε αδύνατο να εκπληρώσουμε τους περισσότερους εξ αυτών;  Είτε εκείνους που η υλοποίηση τους εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η εύρεση εργασίας ή η απόκτηση ενός παιδιού. Είτε τους άλλους, των οποίων η επιτυχία εξαρτάται καθαρά από ψυχολογικούς παράγοντες, όπως το να χάσει κάποιος κιλά ή να κόψει το κάπνισμα.

Τώρα που αυτή η καινούργια χρονιά έφτασε, όσο απαισιόδοξη και αν δείχνει, ίσως ήρθε η στιγμή να δούμε αλλιώς τα πράγματα. Έτσι για αλλαγή φέτος μην γράψετε πουθενά τις αποφάσεις σας. Εξάλλου, δεν είναι η γραφή εκείνη που θα συνεισφέρει στην ολοκλήρωση τους, αλλά το εσωτερικό μας πείσμα, αυτό του μαχητή που αγωνίζεται στις πιο αντίξοες συνθήκες να ξεπεράσει τον πρότερο εαυτό του. Που παλεύει να αναδυθεί από το σκοτάδι στο φως, όταν εκείνο έρθει.

Το 2021 λοιπόν, ας επικεντρωθούμε σε τρεις γενικευμένους στόχους, με ιδιαιτερότητες για τον καθένα χωριστά. Καταρχάς, στη σκέψη του να παλέψουμε για όλα εκείνα που τις προηγούμενες χρονιές αναβάλλαμε κατ΄εξακολούθηση ελλείψει χρόνου. Εν συνεχεία, στη θέληση να πετύχουμε όλα εκείνα που ο φόβος και η χαμηλή αυτοπεποίθηση μας στέρησαν. Και τέλος, στη δύναμη να παραμείνουμε πιστοί στο προσωπικό μας όραμα χωρίς να παρασυρόμαστε από τις φωνές εκείνες που προσπαθούν να δώσουν τη δική τους ταυτότητα στη δική μας πορεία.

Φαντάζει δύσκολος σαν δρόμος, αλλά μικρά κομμάτια του παζλ μπορούν να σχηματίσουν μία βελτιωμένη εικόνα της ζωής μας. Και όταν φτάσει το τέλος της χρονιάς, ας σκεφτούμε το μέρος εκείνων που δημιουργήσαμε. Την υποψία της εικόνας που μέρα τη μέρα θα γεμίζει. Όλα όσα καταφέραμε στους πιο δύσκολους καιρούς. Για το ουράνιο τόξο που θα έρθει μετά τη βροχή, πετώντας την ομπρέλα-μάσκα μας.

Καλή Χρονιά σε όλους!

 

*Η Ευτυχία Κοκκίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Βαρβάκειο και εν συνεχεία στα ΤΕΙ Πειραιά στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μιλάει 4 ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα γαλλικών σε campus στο Παρίσι κατά τα έτη 2002 έως και 2007.
Εργάζεται σε θυγατρική εταιρία χρηματοδοτικών μισθώσεων Τραπεζικού Ομίλου. Έχειπροϋπηρεσία στον Τραπεζικό κλάδο. Διαθέτει δίπλωμα “Public Relations” από το London Chamber of Commerce and Industry Examinations Board.

Λατρεύει τον κινηματογράφο και γράφει εθελοντικά παρουσίαση και κριτική για ταινίες σε siteτης Θεσσαλονίκης το «Φιλμ Νουάρ». Παράλληλα έχει ξεκινήσει να γράφει μυθιστορήματα.

 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι