Έχουμε νικητή… στη μάχη κατά του κορονοϊού

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Δεν περίμενε φυσικά κανείς κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό και οι πανηγυρικές δηλώσεις του Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την ιστορική νίκη του Ισραήλ απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, προκαλούν χαμόγελα γεμάτα νόημα.

Με ορόσημο την 23η Μαρτίου και τις νέες πρόωρες εκλογές, τέταρτες μέσα σε δυο χρόνια, που αυτή τη φορά τον… στριμώχνουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εκλογική συγκυρία στο παρελθόν, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου πάτησε γκάζι.

Το Ισραήλ βρισκόταν ήδη μπροστά από κάθε άλλο κράτος του κόσμου στους εμβολιασμούς, και πλέον… χάνεται στον ορίζοντα, μετά την καινούρια, απευθείας συμφωνία με την Pfizer, για την άμεση προμήθεια επιπλέον δόσεων.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, η συμφωνία του με τον Αλμπέρτ Μπούρλα θέλει το Τελ Αβίβ να λειτουργεί ως χώρα-πιλότος για την υπόλοιπη ανθρωπότητα, και να συνδράμει με τη συγκριτική παρουσίαση των δεδομένων από τους εμβολιασμούς-εξπρές, ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλες χώρες.

Ο “Μπίμπι” σημείωσε με νόημα ότι, μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί… όλοι οι Ισραηλινοί, εφόσον δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη, το Πάσχα θα γιορταστεί κανονικά, και το Ισραήλ θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα έχει νικήσει την πανδημία του κορονοϊού.

Ομορφιές…

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος