Έπεσαν στην τρίτη θέση (και στο σύνολο) Οικονόμου-Αναστασοπούλου

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Μια σημαντική μεταβολή στην τηλεθέαση της πρωινής ενημερωτικής ζώνης των καναλιών κατέγραψε η προηγούμενη εβδομάδα, και εφόσον επιβεβαιωθεί και στη συνέχεια, θα σημάνει πολλά στην αλλαγή σκυτάλης, τόσο στην κορυφή, όσο και σε επίπεδο παρέμβασης στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου, που τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν στην κορυφή, έχασαν σημαντικό έδαφος έναντι του Γιώργου Παπαδάκη και των Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Ανθής Βούλγαρη. Το πρωινό δίδυμο του ΣΚΑΪ βρέθηκε πολύ πίσω στο δυναμικό κοινό, το οποίο παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις διαφημιστικές εταιρείες, ενώ είναι και το περισσότερο δραστήριο πολιτικά, έχασαν όμως ακόμη και στο σύνολο του κοινού.

Μια εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει τη μεγάλη απώλεια τηλεθέασης για τις ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ στην πρωινή ζώνη, τόσο σε καθημερινό επίπεδο όσο και τα Σαββατοκύριακα, με εξαίρεση τους “Αταίριαστους” Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, οι οποίοι… αντέχουν ακόμη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, η εκπομπή “Σήμερα” των Οικονόμου-Αναστασοπούλου βρέθηκε στην τρίτη θέση στο σύνολο, με 17,1%, πίσω από Χασαπόπουλο-Βούλγαρη (“Κοινωνία Ώρα Mega”) με 18,1% και Παπαδάκη (“Καλημέρα Ελλάδα”, στον ΑΝΤ1), με 17,6%.

Στο δυναμικό κοινό, οι απώλειες του πρωινού διδύμου του ΣΚΑΪ ήταν μεγαλύτερες, με το ποσοστό τους να φτάνει σε μονοψήφια επίπεδα, στο 9,6%, την ώρα που το Mega βρέθηκε στο 18,2%, και ο ΑΝΤ1 στο 15,4%.

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος